Σκύλος: Τα σημάδια που αποκαλύπτουν πως δεν σε συμπαθεί

by Έφη Αθανασίου

Είναι γνωστό πως με τους τετράποδους φίλους, έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης. Υπάρχει όμως και η στιγμή που ο σκύλος να μην σε συμπαθεί.. Πως θα το καταλάβετε και ποια είναι τα σημάδια αυτά!

Σκύλος: Πως θα καταλάβεις αν ο σκύλος σου δεν σε συμπαθεί

#1 Σκύβει ή κρύβεται

Εάν ο σκύλος είναι φοβισμένος, μπορεί να σκύβει ή να κρύβεται, να τραβάει πίσω τα αυτιά του, να μαζεύει την ουρά του ή να τρέμει.

#2 Φεύγει απ’ το δωμάτιο όταν μπαίνεις

Αν ένας σκύλος εγκαταλείπει το δωμάτιο κάθε φορά που μπαίνεις σ’ αυτό, σημαίνει ότι θέλει να κρατήσει για κάποιο λόγο τις αποστάσεις του.

#3 Αποφεύγει την επαφή σας με τα μάτια

Οι σκύλοι δίνουν μεγάλη έμφαση στην οπτική επαφή. Ειδικά τους ανθρώπους που τους φροντίζουν, δεν τους χάνουν ποτέ στα μάτια τους! Εάν ο δικός σου σκύλος δεν σε ψάχνει μέσα στον χώρο και αντιθέτως αποφεύγει και την οπτική σας επαφή, κάτι δεν πάει καλά!

crate

#4 Δεν παίρνει τις λιχουδιές που του δίνεις

Όπως ξέρουμε, τα σκυλιά λατρεύουν τις λιχουδιές και δεν μπορούν να τους αντισταθούν! Αν, λοιπόν, ο δικός σου σκύλος αποφεύγει πεισματικά να πάρει λιχουδιά που του δίνεις, τότε είναι μια ακόμα ένδειξη ότι σε κρατάει σε απόσταση.

#5 Είναι νευρικός όταν είσαι στον χώρο

Ακόμα μια ένδειξη ότι δεν έχεις καταφέρει ακόμα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Η νευρικότητα του σκύλου σου σε συνδυασμό με το ότι δεν σε πλησιάζει εύκολα είναι δείγμα ότι πρέπει να κάνεις μεγαλύτερη προσπάθεια για να τον κερδίσεις!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr