Συμπεριφορά γάτας: Επιθετικότητα και φόβος – Ερμηνεία και πως θα την ηρεμήσετε, Τα βήματα

Χρήσιμα

Μπορείς να διακρίνεις την αλλαγή συμπεριφοράς της γάτας σου; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια γάτα γίνεται ξαφνικά επιθετική, ή αποκτά φόβο και άγχος. Αυτοί μπορεί να είναι εξαιτίας μιας επέμβασης, είτε λόγω ασθένειας. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες εξηγήσεις για την ξαφνική αλλαγή στη γάτα μας και σας παρουσιάζουμε τρόπους για να το αντιμετωπίσετε.

Σε κάθε περίπτωση, μια επίσκεψη στον επαγγελματία θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε, αφού εάν είναι άρρωστος θα λάβει θεραπεία και αν δεν την έχει, τότε θα ξέρετε ότι αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε αυτόν.

Μπορεί να γίνει ξαφνικά μια γάτα επιθετική;

Ναι, φυσικά, αν και πρέπει να έχετε κατά νου ότι η επιθετικότητα συνοδεύεται συνήθως από φόβο και ανασφάλεια. Με άλλα λόγια: δεν υπάρχουν επιθετικές γάτες, αλλά μάλλον καταστάσεις στις οποίες συμπεριφέρονται έτσι. Δεν ενεργούν με διαλογισμό, επειδή δεν έχουν αυτήν την ικανότητα, αλλά από το ένστικτο.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη:Πότε μπορείτε ξαφνικά να γίνετε επιθετικοί; Στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν φέρνουμε μια δεύτερη γάτα που είναι εντελώς άγνωστη σε αυτόν.
  • Όταν επιστρέψουμε σπίτι από τον κτηνίατρο με τον σύντροφό του που έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση.
  • Όταν υπέστη μια τραυματική κατάσταση γι ‘αυτόν.
  • Όταν αισθάνεστε ότι η ζωή σας κινδυνεύει.

Για να τον ηρεμήσει πρώτα πρέπει να ξέρουμε γιατί συμπεριφέρεται έτσι. Για παράδειγμα, στις δύο πρώτες περιπτώσεις, το ιδανικό είναι να τα παρουσιάσετε (ή να τα παρουσιάσετε ξανά). Πάρτε ένα σε ένα δωμάτιο και αλλάξτε τα κρεβάτια για 3-4 ημέρες και μετά τα ξαναβάλετε μαζί υπό παρακολούθηση.

Εάν έχετε ζήσει ή ζείτε σε μια περίοδο μεγάλου άγχους και έντασης ή εάν αισθάνεστε ότι η ζωή σας κινδυνεύει, αυτό που θα κάνουμε είναι να σας απομακρύνουμε από εκεί μόνο εάν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. δηλαδή, εάν φοβάσαι από μια πλαστική σακούλα (για παράδειγμα), αγγίζοντας την τσάντα και δίνοντάς της περιποιήσεις από καιρό σε καιρό, ώστε να δεις ότι τίποτα δεν είναι λάθος είναι αρκετό.

Εάν ο κίνδυνος είναι πραγματικός (ένα σκυλί ή άλλο ζώο ή άτομο σας ενοχλεί ή σας επιτίθεται) θα προσπαθήσουμε να σας βγάλουμε από αυτήν την κατάσταση, φοβίζοντας τον εισβολέα σας ή πιθανό εισβολέα, ή ζητώντας του – αν είναι άνθρωπος – να φύγει.

Πώς να ηρεμήσουμε μια γάτα που φοβάται;

Πολύ ήρεμα και υπομονετικά. Οι λιχουδιές με γάτες μπορούν να κάνουν το τέχνασμα, αλλά μόνο σε περίπτωση που δεν φοβάται. Αν είναι ένα ζώο που παραμένει κρυμμένο σε μια γωνιά του σπιτιού, Θα είναι καλύτερο να μιλήσετε με χαρούμενο, ήρεμο και απαλό τόνο φωνής. Μην κάνετε ξαφνικές κινήσεις ή θόρυβο. να είσαι λεπτός.

Κατανοήστε και χρησιμοποιήστε το γάτα σώματος γάτας– Αναβοσβήστε αργά, κοιτάξτε το για ένα δευτερόλεπτο και μετά κοιτάξτε μακριά. Αυτές οι λεπτομέρειες, αν και φαίνονται μικρές, θα κάνουν τον γούνινο να καταλάβει ότι μπορεί να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του.

Πώς να βοηθήσουμε τη γάτα μας ώστε να μην αγχώνεται;

Οι γάτες ανέχονται το άγχος πολύ άσχημα, γι ‘αυτό όποτε είναι δυνατόν πρέπει να αφήσουμε την ένταση έξω από το σπίτι. Η μετακίνηση, τα πάρτι, οι χωρισμοί ή οι μονομαχίες είναι καταστάσεις που τους επηρεάζουν πολύ, σε σημείο που η συμπεριφορά τους μπορεί να αλλάξει.

Ο τρόπος να τους βοηθήσουμε είναι ήρεμα, με υπομονή. Εάν κινούμαστε, θα τον αφήσουμε σε ένα δωμάτιο με τα πράγματα του μέχρι να τελειώσουμε (φυσικά, θα είμαστε μαζί του για όσο περισσότερο μπορούμε, κάθε μέρα). εάν τονίσει με πάρτι ή επισκέψεις, μπορούμε να προσπαθήσουμε να τον κοινωνικοποιήσουμε με ανθρώπους. Και αν περνάμε από διαχωρισμό ή μονομαχία, είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με την καθημερινή ρουτίνα. Εάν είναι δύσκολο για εμάς, θα ζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια.

Πώς συμπεριφέρονται κανονικά οι γάτες;

Αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις που δεν έχουν ούτε μία απάντηση, γιατί θα εξαρτηθεί πολύ από τη γάτα, τη γενετική της, από πού και πώς μεγάλωσε, τη φροντίδα που έλαβε στο χωρίο και τι λαμβάνει τώρα, … Αλλά εάν θέλετε να έχετε λίγο πολύ μια ιδέα, πείτε το .Τα γατάκια είναι γενικά πολύ άτακτα, νευρικά, παιχνιδιάρικα και εξερχόμενα, μερικές φορές πάρα πολύ.

Πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί μαζί τους, να τους εκπαιδεύετε από σεβασμό, αλλά φυσικά και από αγάπη. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τους επιθέσεις, ρίχνοντας νερό πάνω τους και χτυπώντας τις. Αυτό θα χρησιμεύσει μόνο για να τους κάνουν να φοβούνται.

Εάν μιλάμε για ενήλικες γάτες, είναι συνήθως ντροπαλοί, επιδέξιος, αλλά κοινωνικοί μόνο με άλλες γάτες ή επίσης με μερικούς ανθρώπους (Αυτό θα εξαρτηθεί πολύ από το αν είναι άγριο, δηλαδή εάν έχουν μεγαλώσει στο δρόμο χωρίς επαφή με ανθρώπους ή αν, αντίθετα, έχουν ζήσει και ζήσουν με μια οικογένεια που τους φροντίζει με στοργή ).

Υπάρχουν μερικές ειδικές περιπτώσεις στις οποίες μπορείτε να βρείτε γάτες που λατρεύουν τη συντροφιά όποιον θέλει να τα κατοικίδια ζώα, αλλά είναι, όπως λέω, ξεχωριστές. Το να είσαι αρκετά τυχερός για να ζήσεις με έναν τέτοιο δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δουλέψετε πολύ για τη σχέση ανθρώπου-γάτας, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε τη γλώσσα του σώματός του, να τον σέβεστε για το τι είναι και πώς είναι (αυτό σημαίνει να τον αφήσετε να έρθει στα έπιπλα, για παράδειγμα, ή στο κρεβάτι).

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top