Τα ζώα αγαπούν: Πως αντιλαμβάνονται και πως δείχνουν την αγάπη τους;

Ο Κάρολος Δαρβίνος ήταν ένας από τους πρώτους επιστήμονες που έγραψε για την ύπαρξη και τη φύση των συναισθημάτων στα ζώα. Έτσι, αν κάποιος αισθάνεται σαστισμένος από την απάντησή μου ως “ναι” στην ερώτηση που τέθηκε παραπάνω, είναι εντελώς παράξενο.

Τα ζώα καταλαβαίνουν και μάλιστα δείχνουν το όμορφο συναίσθημα της αγάπης. Δεν έχουν ευλογηθεί με την ικανότητα να μιλούν, αλλά σίγουρα ανταποδίδουν την αγάπη με πολύ καλύτερο και πιστότερο τρόπο από ό,τι οι άνθρωποι στις μέρες μας.

Περιστατικό πραγματικής ζωής που υποστηρίζει την άποψή μου

Τις προάλλες περίμενα το λεωφορείο μου σε μια στάση. Υπάρχει ένα γαλακτοπωλείο δίπλα στη στάση όπου ένας ηλικιωμένος άνδρας αγόραζε μια φρατζόλα ψωμί. Μόλις ο ηλικιωμένος άρχισε να πληρώνει το ψωμί και να φεύγει από το κατάστημα, είδε έναν σκύλο να στέκεται δίπλα του. Σκεπτόμενος ότι ο σκύλος μπορεί να πεινούσε, ο ηλικιωμένος πρόσφερε ψωμί και έφυγε. Όμως ο σκύλος ένιωσε τόση αγάπη για τον γέρο, που τον ακολούθησε πηδώντας γύρω-γύρω. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πώς και ένα ζώο αντιλαμβάνεται τι είναι αγάπη!

Καταλαβαίνουν τη χειρονομία της αγάπης

Όχι μόνο οι σκύλοι, αλλά και όλα τα άλλα ζώα δείχνουν την αγάπη τους προς εμάς και ακόμη και την αδελφοσύνη τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Για παράδειγμα- τα πουλιά πετούν πάντα σε σμήνος- αυτό γίνεται για να τα προστατεύουν από κάθε κίνδυνο. Αυτή η μέριμνα για την προστασία είναι επίσης μια μορφή αγάπης. Στην πραγματικότητα, δοκιμάστε να γεμίσετε ένα πήλινο δοχείο με νερό και να το τοποθετήσετε στον κήπο σας. Τα διψασμένα πουλιά θα έρθουν και θα πιουν από αυτό. Αυτό δείχνει ότι καταλαβαίνουν και αυτά τη χειρονομία αγάπης σας προς αυτά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr