Θέλετε να υιοθετήσετε έναν μεγάλο σκύλο; Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Χρήσιμα

Η συντροφικότητα είναι αναπόσπαστο στοιχείο για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι γείτονες, ακόμη και οι άγνωστοι μπορούν να εμπλουτίσουν τη ζωή μας με τρόπους που δεν περιμένουμε καν. Τα κατοικίδια ζώα είναι το ίδιο. Παρέχουν πραγματικά ασύγκριτη συντροφιά.

Τα σκυλιά, ειδικότερα, είναι εξαιρετικοί σύντροφοι. Είναι πιστά, έξυπνα, τρυφερά και γεμάτα φροντίδα. Ρωτήστε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη σκύλου και θα σας πει τι σημαίνει ο σκύλος του γι’ αυτόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σκυλιά ανταποδίδουν την αγάπη και τη φροντίδα εξίσου.

Για ορισμένους ιδιοκτήτες σκύλων, η σχέση τους με τον σκύλο τους είναι ακόμη πιο ουσιαστική από πολλές ανθρώπινες σχέσεις. Ένα κατοικίδιο ζώο, άλλωστε, μοιάζει πολύ με ένα παιδί. Απαιτούν αγάπη και αποζητούν την προσοχή. Αυτό δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό που αποτελεί τη βάση για μια ισόβια σχέση.


Υιοθετώντας έναν σκύλο

Έχετε αποφασίσει να αποκτήσετε έναν σκύλο. Τώρα, υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές που έχετε όταν πρόκειται να βρείτε έναν σκύλο που θέλετε να γίνει μέρος του σπιτιού σας.

Υπάρχουν εκατομμύρια σκύλοι που εγκαταλείπονται κάθε χρόνο. Περίπου 3,1 εκατομμύρια σκύλοι αφήνονται σε καταφύγια. Πολλά από αυτά τα σκυλιά δεν βρίσκουν ποτέ μόνιμο σπίτι και ζουν στο καταφύγιο σε όλη τους τη ζωή.

Τα καλά νέα είναι ότι η ευαισθητοποίηση για την υιοθέτηση καταφυγίων έχει αυξηθεί. Δύο εκατομμύρια σκύλοι υιοθετούνται από καταφύγια κάθε χρόνο.


Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν υιοθετείτε ένα σκύλο

Παρόλο που τα σκυλιά καταφυγίων είναι πολύ παρεξηγημένα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν υιοθετείτε ένα από αυτά. Πρωτίστως, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να πάρετε έναν μεγαλόσωμο σκύλο. Τα μεγαλύτερα σκυλιά βρίσκονται συχνά σε καταφύγια, καθώς το μέγεθός τους απαιτεί συχνά από τους ιδιοκτήτες να αναλαμβάνουν πρόσθετες ευθύνες και φροντίδα.

Τα μεγάλα σκυλιά έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και η φροντίδα τους αποτελεί μεγαλύτερη ευθύνη. Ακολουθούν ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν υιοθετείτε έναν μεγάλο σκύλο:
Παροχή άνεσης

Η πλειονότητα του χρόνου του σκύλου σας περνάει σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά αν δεν αγαπάτε σε φάρμα ή δεν έχετε χώρο σε εξωτερικούς χώρους. Τα μεγάλα σκυλιά απαιτούν πολύ μεγαλύτερο χώρο για να αισθάνονται άνετα.

Ένας σκύλος χρειάζεται το δικό του χώρο για να κινείται και να χαλαρώνει. Τα μικρά σκυλιά επηρεάζονται αρκετά ώστε να βρίσκουν άνετα ακόμη και τα μικρότερα διαμερίσματα και χώρους.

Αυτό ακριβώς δεν συμβαίνει με τους σκύλους προσφοράς. Τα μεγάλα σκυλιά χρειάζονται χώρο. Τα μεγάλα σκυλιά μπορούν να ευδοκιμήσουν μόνο όταν έχουν ένα άνετο περιβάλλον.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο χώρο για τον τριχωτό σας φίλο να κινείται, να παίζει και να χαλαρώνει. Μπορεί να είναι δελεαστικό να υιοθετήσετε έναν μεγάλο σκύλο καθώς φαίνονται τόσο μεγαλοπρεπή. Ωστόσο, πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην άνεση του σκύλου σας.

Η άνεση δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο που παρέχετε. Οι μεγάλοι σκύλοι έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και είναι σημαντικό ό,τι αγοράζετε γι’ αυτούς να λαμβάνει υπόψη το μέγεθός τους. Για παράδειγμα, η επιλογή του σωστού κρεβατιού για τον σκύλο σας είναι απαραίτητη. Πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος και να είναι μαλακό και άνετο. Ομοίως, αγοράστε παιχνίδια, λουριά, κλουβιά και άλλα αξεσουάρ κατάλληλα για το μέγεθος του σκύλου σας.

Να είστε προετοιμασμένοι να τα ταΐσετε

Το μεγάλο τους μέγεθος σημαίνει φυσικά ότι τα μεγάλα σκυλιά τρώνε περισσότερο. Τα μεγάλα σκυλιά έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα και απαιτούν περισσότερη ενέργεια για τις εργασίες τους όπως τα μικρότερα σκυλιά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο φαγητό για να κρατάτε το σκύλο σας χορτάτο. Προμηθευτείτε μεγαλύτερα κιβώτια τροφής για σκύλους- ακόμα καλύτερα, μαγειρέψτε μόνοι σας ένα γεύμα. Μαγειρεύοντας στο σπίτι εξοικονομείτε χρήματα και μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας λαμβάνει τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά.
Ξεκινήστε αμέσως την εκπαίδευση

Ένα πολύ κρίσιμο πράγμα είναι η εκπαίδευση. Ορισμένα υιοθετημένα σκυλιά έχουν προηγούμενη εκπαίδευση, ωστόσο η διαβίωση σε εγκαταστάσεις καταφυγίου σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να επανεκπαιδευτούν στη διαβίωση σε ένα σπίτι.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους μεγάλους σκύλους, οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα. Ξεκινήστε την εκπαίδευση αμέσως, ώστε ο σκύλος σας να μπορέσει να βρει γρήγορα τον προσανατολισμό του. Η εκπαίδευση δεν είναι απλώς ένας τρόπος για να κάνετε τον σκύλο σας να συμπεριφέρεται. Είναι ο τρόπος με τον οποίο βοηθάτε τον σκύλο σας να περιηγηθεί στον κόσμο και να ευδοκιμήσει σε αυτόν.

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσει κανείς τη σημασία της εκπαίδευσης, αλλά για τα μεγάλα σκυλιά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευημερίας τους. Εκπαιδεύοντας τους πώς κινείστε μέσα στο σπίτι, τους αποτρέπετε από το να τραυματιστούν.


Πολλές ασκήσεις

Πολλές φυλές μεγαλόσωμων σκύλων, όπως το Golden Retriever και το Great Dane, λατρεύουν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Τα μεγάλα σκυλιά χρειάζονται πολλή άσκηση για να διατηρήσουν τη σωματική τους ανδρεία.

Τα μεγάλα σκυλιά έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και μεγαλύτερη οστική πυκνότητα. Για να διατηρήσουν τη σωματική τους διάπλαση και να παραμείνουν σε φόρμα, ο σκύλος σας πρέπει να ασκείται άφθονα. Στοχεύστε σε μία έως δύο ώρες άσκησης καθημερινά.
Μεγάλοι σκύλοι ίσον μεγάλη αγάπη

Χωρίς αμφιβολία, το να έχετε έναν μεγάλο σκύλο σημαίνει περισσότερη δουλειά. Τα μεγάλα σκυλιά είναι επίσης πιο ακριβά, καθώς έχουν μεγαλύτερες διατροφικές απαιτήσεις και η φροντίδα των μεγαλύτερων σκύλων απαιτεί περισσότερη προσπάθεια, οπότε οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες φύλαξης σκύλων είναι πιο δαπανηρές.

Αλλά το να έχεις ένα μεγάλο σκύλο, ειδικά έναν υιοθετημένο, είναι κάτι καλό. Ενώ μπορεί να φαίνονται εκφοβιστικά, τα μεγάλα σκυλιά είναι πολύ πιο ήρεμα και συναισθηματικά σταθερά. Σκεφτείτε ότι τα μικρά σκυλιά είναι ζωηροί έφηβοι, ενώ τα μεγάλα σκυλιά είναι το υπεύθυνο μεγαλύτερο αδελφάκι.

Παρόλο που η υιοθεσία ενός μεγάλου σκύλου μπορεί να είναι πρόκληση, τα οφέλη την κάνουν να αξίζει τον κόπο. Το να έχετε έναν μεγάλο σκύλο κοντά σας είναι σαν να έχετε τον πιστό σας σύντροφο συνεχώς στο πλευρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top