Τι αρέσει στις γάτες; Με αυτούς τους τρόπους θα τις κάνετε ευτυχισμένες

Χρήσιμα

Η φροντίδα μιας γάτας είναι πολύ περισσότερο από το να τους παρέχεις απλά βασικά αναγκαία, όπως τροφή, καταφύγιο και νερό. Παρόλο που οι γάτες μπορεί να δείχνουν ανεξάρτητες, έχουν ανάγκη από προσοχή και αγάπη. Εδώ θα εξετάσουμε 10 απλούς τρόπους για να διασφαλίσετε ότι οι γάτες σας είναι ευτυχισμένες και ικανοποιημένες στο περιβάλλον τους.

Τα 10 κορυφαία πράγματα που αρέσουν στις γάτες

1. Προσφέρετε άφθονη στοργή

Πάντα κυκλοφορούν φήμες ότι οι γάτες είναι αυτάρκη ζώα. Κάποιες μπορεί να είναι απόλυτα ευτυχισμένες να περνούν κάθε μέρα μόνες τους, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο συνηθισμένο. Οι γάτες αγαπούν τους ανθρώπους τους περισσότερο απ’ ό,τι δείχνουν. Όσο πιο πολύ μπορείτε να τις αγκαλιάζετε ή να κουρνιάζετε μαζί τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερο θα νιώθουν συνδεδεμένες μαζί σας.
2. Διακοσμήστε με έπιπλα γάτας

Το catification είναι ένας όρος που επινόησε ο συμπεριφοριστής γάτας Jackson Galaxy. Σημαίνει απλώς να κάνετε το περιβάλλον της γάτας σας πιο πλούσιο ή πιο κατάλληλο γι’ αυτήν. Οι γατούλες μας περνούν ένα μεγάλο μέρος, αν όχι όλη την ημέρα τους, μέσα στο σπίτι. Η έλλειψη επίπλων που τους επιτρέπουν να εκτελούν φυσιολογικές γατίσιες συμπεριφορές θα οδηγήσει μόνο σε προβλήματα. Προσφέρετε τους πολλαπλές ξύστρες για να σκάβουν τα νύχια τους σε όλο το σπίτι. Βρείτε ένα κρεβάτι ή μια αιώρα που θα τους αρέσει. Οι πύργοι για γάτες είναι επίσης ένας τέλειος τρόπος για να «γατίσετε» το σπίτι σας, αν μπορείτε να τους χωρέσετε στο χώρο σας.
3. Παρέχετε ψυχαγωγία

Οι γάτες που είναι κολλημένες μέσα στο σπίτι χωρίς να έχουν τίποτα να κάνουν όλη μέρα θα βαρεθούν μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το σώμα τους ενεργό και το μυαλό τους σε εγρήγορση είναι να αναδείξετε τα πιο άγρια ένστικτά τους. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό προσφέροντας άφθονα παιχνίδια για γάτες που θα ενθαρρύνουν το κυνηγετικό τους ένστικτο. Παιχνίδια για γάτες όπως ψεύτικα ποντίκια, λέιζερ και φτερά μπορούν να βοηθήσουν να βγάλουν στην επιφάνεια την άγρια γάτα που κρύβουν μέσα τους!
4. Προσφέρετε ασφαλή πρόσβαση στην ύπαιθρο

Δεν έχουμε όλοι μας γάτες σε εξωτερικούς χώρους. Στην πραγματικότητα, πολλοί κτηνίατροι προτείνουν να τις κρατάτε σε εσωτερικούς χώρους για να τις κρατάτε ασφαλείς και να αποφεύγετε τυχόν περιττά ατυχήματα ή ασθένειες. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να φέρετε τη γάτα σας με ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να την θέσετε σε κίνδυνο. Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα ή όχι να κατασκευάσετε ένα catio – έναν κλειστό εξωτερικό χώρο όπου οι γάτες μπορούν να απολαμβάνουν την άγρια φύση χωρίς να κινδυνεύουν. Αν αυτό δεν αποτελεί επιλογή, τότε η εκπαίδευσή τους να περπατούν με λουρί ή η προστασία του μπαλκονιού από γάτες είναι και οι δύο εξαιρετικές επιλογές.


5. Δημιουργήστε μια ωραία θέα

Οι γάτες περνούν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους ξεκουράζοντας ή κοιμούνται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κοιμούνται πάντα. Οι γάτες μπορούν να περνούν ώρες κοιτάζοντας έξω από ένα παράθυρο και να παρακολουθούν τα πουλιά και τα σκίουρα που περνούν. Εφόσον τους δίνετε μια αξιοπρεπή θέα της αυλής, αυτός είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να τις κρατάτε απασχολημένες. Μπορείτε ακόμη και να σκεφτείτε να βάλετε μερικές ταΐστρες πουλιών σε κοντινή απόσταση για επιπλέον ψυχαγωγία!
6. Επικεντρωθείτε στο κουτί άμμου

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αιλουροειδείς σύντροφοί μας μπορεί να είναι λίγο ιδιότροποι κατά καιρούς. Ένας τομέας που δεν θέλετε να αλλάξετε πάρα πολύ είναι το κουτί της άμμου. Η τοποθεσία και η καθαριότητα της τουαλέτας τους είναι πολύ σημαντικές. Οι γάτες προτιμούν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα τους σε έναν ιδιωτικό χώρο μακριά από τα μπολ με την τροφή τους. Απεχθάνονται επίσης να στέκονται μέσα στα ίδια τους τα απόβλητα, γι’ αυτό προσπαθήστε να καθαρίζετε τις τουαλέτες τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
7. Καλλιεργήστε γρασίδι για γάτες

Το να τσιμπολογάτε γρασίδι είναι φυσιολογική συμπεριφορά για τις γάτες που ζουν έξω- γιατί να μην το καταστήσετε δυνατό και για τις γάτες εσωτερικού χώρου; Υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές φυτών που είναι ασφαλείς για τις γάτες και μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν σε ένα δοχείο σε εσωτερικό χώρο. Περιλαμβάνουν: Φυτά που μπορούν να φυτευτούν σε διάφορα μέρη της γης, όπως π.χ:

Θυμάρι γάτας
Ρίζα γλυκόριζας
Σιταρόχορτο
Δενδρολίβανο
Λεμονόχορτο

Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι, ενώ όλα αυτά τα φυτά είναι ασφαλή, μπορεί μερικές φορές να είναι σύνηθες οι γάτες να κάνουν εμετό το χορτάρι αν έχουν καταναλώσει πάρα πολύ. Εάν καλλιεργείτε κάποιο από αυτά τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους, βεβαιωθείτε ότι δεν τα μεταχειρίζεστε ποτέ με χημικά σπρέι που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το κατοικίδιό σας.
8. Παρακολουθείτε πάντα την υγεία τους

Αν η γάτα σας δεν συμπεριφέρεται όπως ο συνηθισμένος χαρούμενος εαυτός της, τότε πρέπει να την πάτε στον κτηνίατρο για να την εξετάσει. Μια δυστυχισμένη γατούλα μπορεί να σημαίνει ότι είναι άρρωστη. Δυστυχώς, οι γάτες δεν είναι πάντα οι καλύτερες στο να επικοινωνούν ότι κάτι δεν πάει καλά, οπότε οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά τους μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος να σας ενημερώσουν ότι δεν αισθάνονται καλά.
9. Προκαλέστε τις

Η ψυχική διέγερση είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική διέγερση. Μην υποθέτετε επίσης ότι οι γάτες δεν είναι αρκετά έξυπνες για μια πρόκληση. Δοκιμάστε να αγοράσετε μερικά παιχνίδια παζλ για γάτες από το αγαπημένο σας κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή από την ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να λύσει το παζλ με μερικές από τις αγαπημένες της λιχουδιές. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γίνουν πιο έξυπνες και πιο ευτυχισμένες στη διαδικασία.
10. Αγοράστε στο κατοικίδιό σας ένα κατοικίδιο

Δεν θα πούμε ψέματα, μερικές γάτες προτιμούν να είναι ο μοναδικός αποδέκτης της αγάπης σας. Ωστόσο, οι γονείς γατών που περνούν πολύ χρόνο μακριά από το σπίτι θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φέρουν στο σπίτι τους μια νέα συντροφιά. Θα τους πάρει λίγο χρόνο για να ζεσταθούν μεταξύ τους, αλλά το να έχουν ένα άλλο ζώο στο σπίτι σημαίνει ότι μπορούν να διασκεδάζουν ο ένας τον άλλον, ενώ εσείς θα βγάζετε χρήματα για να τους αγοράζετε νέα παιχνίδια και λιχουδιές.

Συμπέρασμα

Σε κάποιους από εμάς, οι γάτες μας είναι υπεύθυνες για το ότι μας φέρνουν χαρά ακόμα και όταν βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μας στιγμές. Είναι δίκαιο να καταβάλλουμε κάποια προσπάθεια για να τους το ανταποδώσουμε και να τις κάνουμε να νιώσουν κι εκείνες ευτυχισμένες. Υπάρχουν πολυάριθμοι τρόποι για να κάνετε μια γάτα ευτυχισμένη και ελπίζουμε ότι αυτός ο κατάλογος πιθανών λύσεων σας βοήθησε να βρείτε τον κατάλληλο!

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top