Τι είναι το cat sitting; Αφήστε το γατάκι σας σε ασφαλή χέρια – Ένας πλήρης οδηγός

by Δήμητρα Τουρλίδα

Πολύ συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την ερώτηση και δεδομένου ότι στην Ελλάδα αυτός ο όρος δεν είναι αρκετά γνωστός, είναι λογικό κάποιος να είναι επιφυλακτικός.

Το Cat Sitting είναι ένας νέος τρόπος φροντίδας των γατών όταν λείπουν οι ιδιοκτήτες τους. Σημαίνει να προσλάβετε κάποιον να έρθει στο σπίτι του και να φροντίσει τη γάτα του. Αυτή η ιδέα γίνεται πιο δημοφιλής γιατί είναι καλύτερο από το να πας τη γάτα σε μια πανσιόν.

Αυτό το άρθρο εξηγεί γιατί η υπηρεσία μας είναι σημαντική. Σας βοηθά να αισθάνεστε χαρούμενοι και να μην ανησυχείτε για τη γάτα ή το σπίτι σας όταν δεν είστε εκεί.

Tι είναι το cat sitting

Όταν πηγαίνετε ένα ταξίδι και δεν μπορείτε να πάρετε τη γάτα σας μαζί σας, κάποιος μπορεί να έρθει στο σπίτι σας για να φροντίσει τη γάτα σας αντί να τη φέρει σε ένα μέρος με άλλα ζώα.

Η γάτα σας μπορεί να μείνει στο σπίτι της αντί να τη βάζουν σε ένα περίεργο μέρος. Αυτό κάνει τη γάτα σας πολύ πιο χαρούμενη και πιο υγιή επειδή δεν αγχώνεται.

Όταν οι γάτες αγχώνονται, μπορεί να τις κάνει πιο πιθανό να νοσήσουν από μια ασθένεια που ονομάζεται έρπης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος της γάτας.

Πως θα ξεχωρίσετε έναν επαγγελματία cat sitter

Οι Cat Sitters αγαπούν πραγματικά τις γάτες και τις φροντίζουν για τα προς το ζην. Γνωρίζουν πολλά για διαφορετικούς τύπους γατών και πώς να τις κάνουν ευτυχισμένες και υγιείς. Παρακολουθούν προσεκτικά τις γάτες και τις πηγαίνουν στο γιατρό αν χρειαστεί. Δεν είναι απλώς μια δουλειά για αυτούς, είναι κάτι που τους αρέσει να κάνουν!

Ένας επαγγελματίας γατοσίτερ είναι διαφορετικός από τους φίλους ή τους γείτονές σας επειδή αγαπούν πραγματικά τις γάτες και καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι για αυτούς όταν λείπετε. Παίρνουν τη δουλειά τους πολύ σοβαρά και αισθάνονται υπεύθυνοι για τη φροντίδα του κατοικίδιου ζώου σας.

Οι άνθρωποι που φροντίζουν τις γάτες για να ζήσουν είναι πολύ σοβαροί για τη δουλειά τους. Ξέρουν ότι έχουν μεγάλη ευθύνη να κρατήσουν τη γάτα και το σπίτι ασφαλή. Είναι δουλειά τους και θέλουν να το κάνουν καλά.

Τι ακριβώς κάνει ένας cat sitter;

Όταν πηγαίνετε διακοπές, κάποιος που ονομάζεται Cat Sitter φροντίζει τη γάτα σας και το σπίτι σας. Έρχονται να επισκεφτούν τη γάτα σας σε συγκεκριμένες ώρες και κάνουν ό,τι τους είπατε να κάνουν για να βεβαιωθούν ότι η γάτα σας είναι υγιής και χαρούμενη ακόμα και όταν δεν είστε εκεί.

Τα τυπικά καθήκοντα ενός cat sitter

 • Παρέχεται η κατάλληλη και ακριβής ποσότητα τροφής.
  Συμπεριλαμβανομένων τυχόν συμπληρωμάτων ή άλλων διαιτητικών προσθέτων.
 • Καθαρίζει τα δοχεία νερού.
  Και τα ανανεώνει από την προτιμώμενη πηγή (βρύση, φιλτραρισμένο, εμφιαλωμένο νερό).
 • Καθαρίζει την άμμο της γάτας σας.
  Kαι την αλλάζει όταν απαιτείται.
 • Χορηγεί σωστή και ακριβή ποσότητα φαρμάκου.
  Tην απαιτούμενη ώρα της ημέρας, είτε το φάρμακο είναι από του στόματος υγρό, χάπια, ινσουλίνη ή υποδόριες ενέσεις, τοπικές αλοιφές, οφθαλμικές σταγόνες ή άλλου τύπου.
 • Καθαρίζει τυχόν ατυχήματα της γάτα σας.
  Όπως εμετό ή τριχόμπαλες, κ.α.
 • Κοινωνικοποιείται με τη γάτα σας.
  Είτε με το αγαπημένο της παιχνίδι, το βούρτσισμα, το χάιδεμα είτε με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που η γάτα σας λατρεύει.
 • Παρακολουθεί και διατηρεί την ασφάλεια του σπιτιού σας.
  Κλειδώνοντας όλες τις πόρτες, τα παράθυρα και οπλίζοντας το συναγερμό στο σπίτι σας. Επίσης ρυθμίζει τα φώτα και τα παράθυρα ώστε να μην είναι εμφανής η απουσία σας στους επιτήδειους.
 • Στέλνει καθημερινές αναφορές της επίσκεψης του
 • Μέσω μηνυμάτων, κλήσης ή και βίντεο κλήσης, αν αυτό επιθυμείτε, και σας ενημερώνει πώς πήγαν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αναφέροντας θέματα όπως το φαγητό, τη διάθεση, το επίπεδο ενέργειας της γάτας, τη χρήση της τουαλέτας της, τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη γάτα σας και οποιαδήποτε θέματα, ανησυχίες ή ερωτήσεις που προέκυψαν κατά την επίσκεψη
 • Εκτελεί άλλες μικρές εργασίες που σχετίζονται με το σπίτι. Όπως πότισμα φυτών, παραλαβή αλληλογραφίας και δεμάτων αν απαιτείται όπως και βασικό καθαρισμό του δαπέδου από την άμμο για την αποφυγή της διασποράς της σε όλο το χώρο.

Πως γνωρίζει ο φροντιστής να τα κάνει όλα αυτά;

Όταν κάποιος έρχεται να φροντίσει τη γάτα σας, θέλει να το κάνει με τον τρόπο που σας αρέσει. Θα έρθουν στο σπίτι σας για να συναντήσουν εσάς και τη γάτα σας, ώστε να μάθουν πώς να φροντίζουν τη γάτα σας όπως εσείς θέλετε. Θα σας κάνουν ερωτήσεις και θα ακούσουν τι έχετε να πείτε για να κάνουν καλή δουλειά. Αυτή είναι επίσης μια ευκαιρία για εσάς να κάνετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή να μιλήσετε για οτιδήποτε σας ανησυχεί.

Πάντα να λέτε στο Cat Sitter σας τι χρειάζεστε χωρίς να φοβάστε ή να είστε σίγουροι.

Το «Cat Sitting» είναι μια υπηρεσία φροντίδας κατοικίδιων για άτομα που δεν θέλουν να κρατήσουν τις γάτες τους σε καταφύγιο, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να τις κρατήσουν με πολλή τροφή και νερό. Η δουλειά ενός φροντιστή είναι να φροντίζει τη γάτα και το σπίτι σας, περισσότερο από το μέλος της οικογένειας, φίλο ή γείτονα με την καλύτερη πρόθεση, γιατί αυτό έχουν επιλέξει να κάνουν, ελπίζοντας να εξασφαλίσουν ένα υψηλό επίπεδο γαλήνης όπως και εσείς. και την ασφάλεια της γάτας σας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr