Τροφή με ψάρια: Κάνει να δώσω στον σκύλο μου; Ποια είναι τα οφέλη;

by Έφη Αθανασίου

Τα ψάρια, όπως ξέρουμε είναι μια πολύ σημαντική τροφή για την υγεία του ανθρώπου. Αυτό ισχύει και για τους σκύλους. Μάλιστα ορισμένα σκυλιά λατρεύουν τις τροφές με ψάρι. Ας δούμε πώς μπορεί μια τροφή με ψάρια να ωφελήσει τα σκυλιά.

Τα ψάρια χρησιμοποιούνται συνήθως στις τροφές για σκύλους επειδή παρέχουν:

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα τόσο για την ανάπτυξη γενικά όσο και για την πρώιμη ανάπτυξη των σκύλων. Τα ψάρια, το ιχθυάλευρο και το ιχθυέλαιο είναι φυσικά πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA, τα οποία είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης. Αργότερα, υποστηρίζουν επίσης την υγεία των αρθρώσεων.

Σκύλος: Γιατί πρέπει να τους δίνουμε ψάρια

#1 Πρωτεΐνη

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που συμβάλλει στην υποστήριξη ισχυρών μυών. Η πρωτεΐνη αποτελείται από απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στις λειτουργίες του σώματος του σκύλου σας.

#2 Γεύση

Εκτός από τις γάτες που αγαπούν τα ψάρια, πολλοί σκύλοι απολαμβάνουν την ξεχωριστή γεύση του ψαριού.

Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε την τροφή του σκύλου σας σε μια άλλη με βάση το ψάρι, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές. Θα βρείτε τροφές που περιέχουν διάφορα είδη ψαριών, όπως σολομό, τόνο και λευκόψαρο. Θα βρείτε επίσης κάποιες που συνδυάζουν τα ψάρια με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως φόρμουλες σκυλοτροφής με ψάρι και γλυκοπατάτα ή φόρμουλες με ψάρι και ρύζι.

Σκύλος: Ποιες τροφές είναι οι καλύτερες για να τους δίνετε

Όταν επιλέγετε μια τροφή για σκύλους με ψάρι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

  • Να είναι πλήρης και ισορροπημένη για το στάδιο ζωής του σκύλου σας
  • Να περιέχει πραγματικά, υψηλής ποιότητας ψάρια, όπως σολομό ή τόνο
  • Να περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες Α και Ε, για την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος
  • Μια τροφή για σκύλους με ψάρι είναι μια θαυμάσια επιλογή για το σκύλο σας. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε, όμως, την κύρια διατροφή του, μπορείτε να προσθέσετε μόνο λιχουδιές για σκύλους για ανταμοιβή με βάση το ψάρι για να του δώσετε τη γεύση του ψαριού.
pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr