Βεγγαλικά και κατοικίδια: Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα σας ασφαλή- Χρήσιμες συμβουλές

Χρήσιμα

Καθώς ετοιμαζόμαστε για την Ανάσταση, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των τριχωτών φίλων μας. Μπορεί εμείς να έχουμε συνηθίσει, αλλά οι δυνατοί θόρυβοι, τα έντονα φώτα και το άγνωστο περιβάλλον μπορεί να είναι εξαιρετικά αγχωτικά για τα κατοικίδιά μας. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για να διατηρήσετε τα κατοικίδιά σας ασφαλή κατά τη διάρκεια της Ανάστασης.


Ασφάλεια των κατοικίδιων ζώων

Δημιουργήστε μια ήσυχη περιοχή φιλική προς τα κατοικίδια

Δημιουργήστε μια ζεστή και ασφαλή περιοχή στο σπίτι σας, όπου το κατοικίδιό σας μπορεί να αποσυρθεί κατά τη διάρκεια της Ανάστασης. Γεμίστε την με τα αγαπημένα τους παιχνίδια, κουβέρτες και οικείες μυρωδιές για να δημιουργήσετε ένα ανακουφιστικό περιβάλλον μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία. Δημιουργήστε μια καταπραϋντική ατμόσφαιρα παίζοντας απαλή μουσική ή ανοίγοντας την τηλεόραση για να καλύψετε το θόρυβο των πυροτεχνημάτων. Κλείστε τις κουρτίνες ή τις περσίδες για να ελαχιστοποιήσετε τις έντονες λάμψεις του φωτός.
Ασφάλεια πυροτεχνημάτων

Τα βεγγαλικά και τα κατοικίδια ζώα δεν συνδυάζονται καλά. Τα ζώα μπορούν να μπερδέψουν τις συσκευασίες με τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα με συσκευασίες με τροφή. Φυλάξτε όλα τα πυροτεχνήματα, τα βεγγαλικά και τις κροτίδες με ασφάλεια μακριά από το κατοικίδιο ζώο σας. Η κατάποση ή το παιχνίδι με πυροτεχνήματα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς, εγκαύματα και τοξικές αντιδράσεις. Επιπλέον, οι φλόγες από την πτώση πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών μπορεί να κάψουν τα κατοικίδια ζώα. Ασφαλίστε με ασφάλεια τα κατοικίδια ζώα σε εσωτερικούς χώρους όσο εκρήγνυνται πυροτεχνήματα. Εάν πρέπει να βγάλετε το σκύλο σας έξω, φροντίστε να χρησιμοποιείτε λουρί.


Ετικέτες ταυτότητας και microchip

Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει τις κατάλληλες ετικέτες αναγνώρισης με ενημερωμένα στοιχεία επικοινωνίας. Όταν τα κατοικίδια τρομάζουν από τα πυροτεχνήματα ή τους δυνατούς θορύβους, μπορεί να πηδήξουν φράχτες ή να σκάψουν το δρόμο τους έξω από τις αυλές, με αποτέλεσμα να χαθούν. Σε περίπτωση που φοβηθούν και δραπετεύσουν, ένα κολάρο με ετικέτες ταυτότητας ή ένα μικροτσίπ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες ασφαλούς επιστροφής.
Μην μοιράζεστε υπολείμματα τροφής

Ενώ απολαμβάνετε νόστιμα μπάρμπεκιου και λιχουδιές, να είστε προσεκτικοί στο να μοιράζεστε ανθρώπινο φαγητό με τα κατοικίδιά σας. Πολλές γιορτινές τροφές μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα ζώα, όπως τα κρεμμύδια, η σοκολάτα, το αλκοόλ και ορισμένα φρούτα. Κρατήστε όλα τα τρόφιμα μακριά από τα κατοικίδια ζώα και βεβαιωθείτε ότι οι σακούλες σκουπιδιών είναι καλά ασφαλισμένες. Μείνετε σε λιχουδιές φιλικές προς τα κατοικίδια ζώα και βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να μοιράζονται σνακ με τους τριχωτούς φίλους σας. Σχεδιάζετε να σουβλίσετε αρνί για το Πάσχα; Να είστε πολύ προσεκτικοί.


Απολαύστε μια βόλτα με το κατοικίδιό σας πριν την Ανάσταση

Πριν την Ανάσταση, κατευθύνετε το κατοικίδιό σας σε ένα ενεργητικό παιχνίδι ή πάρτε το για μια μεγάλη βόλτα. Η σωματική άσκηση μπορεί να τα βοηθήσει να κουραστούν και να μειώσουν το άγχος. Η πνευματική διέγερση, όπως παιχνίδια παζλ ή παιχνίδια που μοιράζουν λιχουδιές, μπορεί επίσης να τα κρατήσει απασχολημένα και αποσπασμένα κατά τη διάρκεια των εορτασμών.
Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας

Εάν το κατοικίδιό σας παρουσιάζει έντονο άγχος ή φοβία κατά τη διάρκεια των πυροτεχνημάτων, σκεφτείτε να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας. Αυτός θα καθοδηγήσει τεχνικές διαχείρισης της συμπεριφοράς ή θα συστήσει κατάλληλα φάρμακα ή συμπληρώματα για να ανακουφίσει την αγωνία τους.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top