Βεγγαλικά και Πάσχα: Τι προβλέπει ο νόμος;- Προληπτικά μέτρα και πρόληψη τραυματισμών

Χρήσιμα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων εντείνει τα μέτρα πρόληψης κατά της παράνομης διακίνησης πυροτεχνημάτων και για την προστασία από τραυματισμούς που προκαλούνται από αυτά. Κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών εορτών, η αστυνομία παρατηρεί συχνά σοβαρά ατυχήματα, ιδίως με ανηλίκους, λόγω της επικίνδυνης χρήσης πυροτεχνημάτων, αν και αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με το νόμο. Γι’ αυτό, έχουν ενταθεί οι προληπτικές ενέργειες και στην περιοχή των Ιονίων Νήσων. Κατά το χρονικό διάστημα από 16.04.2024 έως 28.04.2024, πραγματοποιήθηκαν συνολικά -255- έλεγχοι, συνελήφθησαν -2- άτομα και κατασχέθηκαν -234- κροτίδες και -3.750- πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα. Η αστυνομία υπενθυμίζει την απαγόρευση κατασκευής, εμπορίας, αγοράς, κατοχής και χρήσης πυροτεχνημάτων χωρίς άδεια, καθώς και την απαγόρευση καύσης βεγγαλικών κατά την περίοδο των Πασχαλινών εορτών. Προτρέπει τους γονείς να εμποδίζουν τα παιδιά από τη χρήση ή την κατασκευή πυροτεχνημάτων και να τους ενημερώνουν για τους κινδύνους τραυματισμού. Επίσης, συμβουλεύει να μην επιτρέπεται στα παιδιά να πλησιάζουν περιοχές παράνομης καύσης πυροτεχνημάτων, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.

Πώς θα προστατέψετε τα ζωάκια που φοβούνται

Σε ό,τι αφορά τώρα όσα μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τα ζωάκια που πανικοβάλλονται από τη ρίψη των βεγγαλικών, ο κ. Χαραλαμπάκης είχε εξηγήσει πως είναι σημαντικό να τα κρατήσουμε μέσα στο σπίτι.

«Πρέπει να κλείσουμε τις κουρτίνες ώστε να μη βλέπουν τις λάμψεις, να ανεβάσουμε την ένταση στην τηλεόραση, ώστε να μειώσουμε το ερέθισμα από τον κρότο των πυροτεχνημάτων, αλλά και να είμαστε δίπλα στο κατοικίδιό μας και να το χαϊδεύουμε, προκειμένου να ηρεμήσει».

Μάλιστα, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει εκδώσει ένα φυλλάδιο για τους ιδιοκτήτες ζώων, όπου εμπεριέχονται αναλυτικές οδηγίες για πώς να προστατεύσετε το κατοικίδιό σας από τους έντονους θορύβους το βράδυ της Ανάστασης.

Θυμίζουμε ότι η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε, απαγορεύεται. Διευκρινίζουμε επιπλέον πως η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top