Βουβός πόνος: Ευθανασία,Μην αφήσετε ποτέ μόνο του τον σκύλο σας – Κτηνίατρος εξηγεί γιατί

by Έφη Αθανασίου
σκύλος ευθανασία

Άραγε πως να νιώθει κάποιος που πεθαίνει μόνος του, χωρίς κανέναν δίπλά; Έχετε σκεφτεί ποτέ κάτι αντίστοιχο για τους τετράποδους φίλους μας; Κανένας ιδιοκτήτης σκύλου δεν επιθυμεί να σκέφτεται μια μόνο στιγμή. Τη στιγμή του θανάτου του αγαπημένου του κατοικιδίου, της καθημερινής του συντροφιάς η οποία συχνά γίνεται σχεδόν μέλος της οικογένειας.

Πολύ συχνά πολλά σκυλιά πεθαίνουν με ευθανασία εξαιτίας ανίατων ασθενειών. Όπως αποκάλυψε ένας κτηνίατρος κάτι συγκινητικό που κάνουν τα σκυλιά λίγο πριν πεθάνουν, κάτι εξαιρετικά συγκινητικό καθώς και θλιβερό παράλληλα.

θάνατος σκύλου

Σκύλος: Η στιγμή της ευθανασίας είναι ένας βουβός πόνος

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, το 90% των ιδιοκτητών δεν θέλουν να παραμείνουν στην αίθουσα όπου γίνεται η ευθανασία, μη αντέχοντας να δουν τα σκυλιά τους να πεθαίνουν μπροστά τους.

Κατά την διάρκεια,  που τα σκυλιά μένουν άρρωστα, ανήμπορα μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο αγνώστους, το μόνο το οποίο κάνουν λίγο προτού πεθάνουν είναι να ψάχνουν απεγνωσμένα για τον αφεντικό τους κοιτώντας με αγωνία σε κάθε γωνιά.

Μια περιγραφή η οποία αποτελεί γροθιά στο στομάχι για καθένα που αγαπά την τετράποδη συντροφιά του.

Για αυτό το λόγο, είναι σωστό, εφόσον ένας άνθρωπος βρεθεί ποτέ σε τούτη τη δυσάρεστη θέση, να μην αφήσει ποτέ μόνο του στο τέλος το αγαπημένο του κατοικίδιο. Εκείνο δεν θα το έκανε ποτέ, δεν θα το άφηνε μόνο του!

σκύλος ευθανασία

Τι σημαίνει ευθανασία στο κατοικίδιο ζώο;

Ευθανασία ή όπως αλλιώς συνηθίζουμε να το λέμε: ύπνος. Αρχικά, η ετυμολογία της λέξης ευθανασία αναφέρεται στην εντολή που δίνει ο σκύλο-γονέας στον κτηνίατρο του να χορηγήσει μία ενδοφλέβια ένεση στον σκύλο του, ώστε γρήγορα και αβασάνιστα να τερματίσει η ζωή του.

Ενώ πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο θέμα, στη σύγχρονη εποχή έχει επικρατήσει η άποψη της λύτρωσης του άρρωστου φίλου μας από την ταλαιπωρία της νόσου.

Ακόμα και οι κτηνίατροι δεν την εγκρίνουν αβίαστα. Μόνο αν διαπιστώσουν την άνιση μάχη που δίνει ο κολλητός μας με τη νόσο ή μετά από κάποιο ατύχημα που προκάλεσε παραλυσία ή ανεπανόρθωτη σωματική βλάβη.

Η στιγμή που αποχαιρετάς για πάντα τον αγαπημένο σου φίλο είναι η χειρότερη στιγμή για έναν άνθρωπο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr