Βriard: Ένας Γάλλος σκύλος προστάτης – Ανάγκες, χαρακτήρας και προσωπικότητα, Επισκόπηση φυλής και χρήσιμες πληροφορίες

Χρήσιμα

Το Βriard έχει τετράγωνο σώμα. Είναι ελαφρώς μακρύτερο στο ανάστημα, έχει δυνατό βάδισμα και είναι γενικά εμφανίσιμο.
Αυτός ο σκύλος είναι ποιμενικός σκύλος και λειτουργεί ως “κινούμενος φράχτης” σε κλειστούς χώρους για να κρατήσει το κοπάδι στο σωστό μέρος. Αυτό απαιτεί να έχει ανεξάρτητη νοοτροπία και μάλιστα ελευθερία δράσης. Μπορεί να περιγραφεί ως ένας άγρυπνος βοσκός.

Τύπος: σκύλο βοσκής
Βάρος: 22 με 45 κιλά
Ύψος: 55 με 68 εκατοστά
Οικογένεια: Κτηνοτροφία, βοσκή
Καταγωγή: Γαλλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1300
Άλλα ονόματα: Μπέργκερ ντε Μπρι

Βriard, ο Γαλλικός σκύλος προστάτης κοπαδιών

Οι κινήσεις του είναι γρήγορες, με ελαφρά, ελαφρά βήματα που δίνουν την εντύπωση ότι γλιστράει.
Το τρίχωμα είναι διπλό. Το υπόστρωμα είναι λεπτό και σκληρό, ενώ το εξωτερικό τρίχωμα είναι παχύ και ξηρό με μεγάλη, ελαφρώς κυματιστή επιφάνεια. Το μήκος της τρίχας στους ώμους είναι λίγο πάνω από 15 εκατοστά.
Τα φρύδια (η τρίχα πάνω από τα μάτια) είναι αρκετά μακριά και τονίζουν την έκφραση αυτοπεποίθησης. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το γκρι, το μαύρο και το κίτρινο-καφέ.

Ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής περιλαμβάνουν

– Ενεργειακό επίπεδο 3/5
– Απαιτήσεις άσκησης /45
– Παιχνίδι 3/5
– Αγάπη 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα σκυλιά 1/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 1/5
– Επαγρύπνηση 1/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 5/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 4/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 4/5
– Φωνητική ικανότητα 5/5

Βriarda:Ιστορία της φυλής

Το Briard είναι μία από τις τέσσερις ράτσες γαλλικών ποιμενικών σκύλων, οι άλλες είναι η Beauceron, η Picardy και η Pyrenean- στοιχεία για σκύλους τύπου Briard μπορούν να βρεθούν στην τέχνη του όγδοου αιώνα και ιδιαίτερα τον δέκατο τέταρτο αιώνα.
Τα σκυλιά αυτά είναι γνωστά ως “ποιμενικοί σκύλοι Brie” και πιστεύεται ότι η φυλή προέρχεται από την κομητεία Brie. Ωστόσο, σύμφωνα με τον θρύλο του δέκατου τέταρτου αιώνα, η φυλή μπορεί να προήλθε από τα Chien d’Aubry, τα οποία εκδικήθηκαν τη δολοφονία του αφεντικού τους.
Η ονομασία Briard άρχισε να χρησιμοποιείται το 1809. Αρχικά αυτός ο σκύλος ήταν ο κύριος προστάτης της αγέλης και μπορούσε να την προστατεύσει από τα αρπακτικά, αν χρειαζόταν. Το Briard ήταν επίσης ικανό να προστατεύει το κοπάδι και την περιοχή από την ανθρώπινη καταπάτηση. Μετά τη Γαλλική Επανάσταση, όταν η γη χωρίστηκε σε μικρότερα τμήματα, έγινε σημαντικό για το κοπάδι να παραμένει κοντά στην πατρίδα. Ως αποτέλεσμα, οι σκύλοι όχι μόνο προστάτευαν το κοπάδι, αλλά είχαν επίσης την ικανότητα και το ταλέντο να εκτρέφουν ζώα.
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το μπριάρ υιοθετήθηκε ως ο επίσημος σκύλος του γαλλικού στρατού. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Αμερικανοί στρατιώτες έφεραν αρκετά σκυλιά Briard στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοτικότητά τους στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι μέτρια, αλλά στην πατρίδα τους, τη Γαλλία, είναι δημοφιλή ως σκύλοι φύλακες αγέλης.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Ο σκύλος Briard είναι ένας πραγματικά πιστός και αφοσιωμένος σκύλος. Είναι επίσης προστατευτικός και αγαπητός, ανεξάρτητος, έξυπνος και με αυτοπεποίθηση. Προσπαθούν να είναι ο καλύτερος τετράποδος σύντροφος σε κάθε περιπέτεια.
Είναι επιφυλακτικό απέναντι στους ξένους. Μπορεί να είναι αυταρχικός και αποφασιστικός απέναντι σε άλλα σκυλιά. Είναι επίσης αξιοσημείωτα διεκδικητικός και μπορεί να προσπαθήσει να νικήσει τον άνθρωπο σε οποιοδήποτε παιχνίδι.Μπορεί να εκπαιδευτεί στο σπίτι και μπορεί να έχει παιδιά στην οικογένειά του. Τα κουτάβια Briard απαιτούν πολλή κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση σε νεαρή ηλικία.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά αυτής της φυλής

Αυτός ο σκύλος χρειάζεται μια καλή καθημερινή δραστηριότητα και συντροφιά. Ως ιδανικός σκύλος για βοσκή και βόσκηση, η άσκηση είναι η καλύτερη δυνατή. Ωστόσο, θα ικανοποιηθεί με μεγάλες βόλτες, τζόκινγκ ή ακόμη και με μεγάλα παιχνίδια σε συνδυασμό με εκπαίδευση και άσκηση.
Το μακρύ τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται ή να χτενίζεται κάθε δύο ημέρες για να αποφεύγεται ο σχηματισμός μπερδεμάτων.

Υγεία και πιθανές ασθένειες

– Κύριες ανησυχίες: Στροφή, CHD.
– Ανησυχίες: νυχτερινή τύφλωση.
– Ανωμαλίες: PRA, καρδιακό ελάττωμα.
– Συνιστώμενες εξετάσεις: γοφοί, μάτια, (καρδιά), DNA για νυχτερινή τύφλωση.
– Διάρκεια ζωής της φυλής: 10-12 έτη.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι ενδεικτικά της φυλής σε πολλές περιπτώσεις, αλλά τα σκυλιά έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια προς πώληση σε ένα τοπικό καταφύγιο ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top