Ξενοδοχείο ζώων: Πως θα επιλέξω το κατάλληλο, Ποιες είναι οι παροχές και ποια είναι τα μυστικά ασφάλειας

Χρήσιμα

Ετοιμάζεστε να φύγετε για διακοπές; Έχετε ένα έκτακτο επαγγελματικό ταξίδι; Εάν έχετε κάποιον χνουδωτό φίλο στο σπίτι είναι πολύ δύσκολο να τον αφήσετε μόνο και χωρίς τροφή και νερό για μέρες. Το ξενοδοχείο ζώων αποτελεί την καλύτερη λύση για να αφήσετε τον μικρό σας φίλο κάπου που θα είναι ασφαλής και θα σιτίζεται σωστά, αρκεί φυσικά να βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο.

Ξενοδοχείο σκύλων: Πως θα επιλέξω το καλύτερο ξενοδοχείο σκύλου;

Το ξενοδοχείο σκύλων είναι πολλές φορές η καλύτερη επιλογή για να αφήσετε τον αγαπημένο σας φίλο. Δεν είναι λίγες οι φορές που αναζητάμε ένα μέρος που θα φιλοξενήσει το σκυλάκι μας όσο εμείς θα είμαστε κάπου μακριά. Μια πανσιόν σκύλου είναι πολύ καλή επιλογή, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις σωστής διαβίωσης και μεταχείρισης. Οι πανσιόν σκύλων δεν βαθμολογούνται με αστέρια. Οι εγκαταστάσεις συνήθως χωρίζονται σε αυτές που περιέχουν απλές υπηρεσίες έως και αυτές που προσφέρουν υπερβολικά πολυτελείς υπηρεσίες.

Πως μπορείτε όμως να ξέρετε ποιο ξενοδοχείο είναι το κατάλληλο για τον σκυλάκι σας και εάν αξίζει την εμπιστοσύνη σας;

Σας παρουσιάζουμε 7 πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε

Ξενοδοχείο σκύλου: Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν

Κάθε ξενοδοχείο είναι διαφορετικό, μπορεί να παρέχει διαφορετικές υπηρεσίες για διαφορετικές ανάγκες. Μερικά προσφέρουν μια σειρά από πολυτελείς υπηρεσίες για το ζωάκι, άλλες έχουν τμήματα φροντίδας και γηριατρικής ενώ κάποια μπορεί να απευθύνονται μόνο στις μικρόσωμες φυλές. Δεν είναι μάλιστα και ασυνήθιστο οι πολυτελείς μονάδες να παρέχουν και υπηρεσίες μεταφοράς με ταξί. Ακόμα και οι καθημερινές υπηρεσίες φροντίδας μπορεί να διαφέρουν. Για παράδειγμα κάποιες μπορεί να παρέχουν καθημερινή σίτιση και ώρες ελεύθερου παιχνιδιού ενώ άλλες γυμναστική και προπόνηση.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται ικανοποιούν τις ανάγκες σας;

Μάθετε ποιο είναι το κόστος

Φυσικά και το κόστος κάθε ξενοδοχείο θα είναι διαφορετικό, εξαρτάται τόσο από την τοποθεσία όσο και από τις παροχές.
Δεν υπάρχει βασική τιμή για τις χρεώσεις. Κάποιοι επιλέγουν να χρεώσουν ανά μέρα, κάνοντας και μια έκπτωση στο δεύτερο κατοικίδιο. Άλλοι ιδιοκτήτες μονάδων έχουν μια γενική τιμή φιλοξενίας χωρίς να περιλαμβάνουν σε αυτή υπηρεσίες και παροχές. Συνήθως χρεώνουν εξτρά τις πρόσθετες υπηρεσίες που θα διαλέξετε, όπως για παράδειγμα την χρήση πισίνας. Ακόμα και το φαγητό μπορεί να χρεωθεί επιπλέον. Οι τιμές ποικίλουν και δεν είναι εύκολο να συγκρίνουμε τις τιμές μεταξύ των ξενοδοχείων.

Αναζητήστε μια καλά διατηρημένη εγκατάσταση – Ποια είναι η πρώτη εντύπωσή σας για το κτίριο, εσωτερικά και εξωτερικά;

Το ξενοδοχείο ζώων δεν χρειάζεται απαραίτητα να φαίνεται ευχάριστο για να είναι και καλό. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε μια πολυτελή εγκατάσταση ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι ορθή η επιλογή σας.
Το ξενοδοχείο πρέπει να είναι καθαρό και μην υπάρχουν οσμές. Ρωτήστε πόσο συχνά θα καθαρίζεται το δωμάτιο του κατοικίδιο σας. Είναι σημαντικό να μην μυρίζουν ούρα και να μην υπάρχουν βρωμιές. Επίσης το κτίριο πρέπει να είναι ασφαλές και καλοδιατηρημένο.

Μάθετε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι για έκτακτες ανάγκες. Μπορεί να προκύψει μια οποιαδήποτε κατάσταση, όπως πυρκαγιά ή σεισμός.

Μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε είναι:

  • Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο και προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση κάθε απρόβλεπτης καταστάσεις;
  • Υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης;
  • Το προσωπικό έχει παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών;
  • Oι εγκαταστάσεις και το κτίριο έχουν πιστοποίηση ασφάλειας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τους κανονισμούς;

Βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση συμμορφώνεται με τα βιομηχανικά πρότυπα

Η πιστοποίηση από επαγγελματική οργάνωση σημαίνει ότι μια εγκατάσταση έχει λάβει επιπλέον μέτρα για να συμμορφωθεί με τα βιομηχανικά πρότυπα. Η πιστοποίηση προσφέρεται μέσω του Συμβουλίου Πιστοποίησης Επαγγελματικής Φροντίδας Ζώων.
Το ξενοδοχείο πρέπει να συμμορφώνεται με έναν κοινό κώδικα συμπεριφοράς που περιλαμβάνει τοπικούς και ομοσπονδιακούς νόμους και κανονισμούς. Για κάθε υπηρεσία που μπορεί να προσφέρουν τα ξενοδοχεία υπάρχει και ο αντίστοιχος κανονισμός και πιστοποίηση.

Ρωτήστε εάν τα σκυλιά λαμβάνουν εξατομικευμένη, προσωπική φροντίδα

Κάθε σκύλος πρέπει να αντιμετωπίζεται ώς μοναδική προσωπικότητα και ξεχωριστή οντότητα.Πολλά ξενοδοχεία ταΐζουν τα ζώα μαζικά, σε συγκεκριμένες ώρες. Πρέπει να ενημερώσετε την μονάδα εάν ο σκύλος σας έχει ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής ή εάν δέχονται την εξιδεικευμένη τροφή που τρώει. Ρωτήστε μάλιστα εάν δέχονται ξένα αντικείμενα στον χώρο τους, όπως το κρεβάτι του σκύλου σας ή το αγαπημένο του παιχνίδι. Ορισμένες εγκαταστάσεις δεν επιτρέπουν να φέρετε τίποτα από το σπίτι.

Ρωτήστε για την αλληλεπίδραση μεταξύ των σκυλιών του ξενοδοχείου

Τα ξενοδοχεία σκύλων έχουν ώρες κοινού παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης μεταξύ των σκύλων. Εάν το σκυλάκι σας έχει προβληματική επικοινωνία με τα άλλα ζώα ή δεν μπορεί να κοινωνικοποιηθεί εύκολα ενημερώστε τους ανθρώπους του ξενοδοχείου. Μπορείτε να ζητήσετε να κάνετε μια περιήγηση στο χώρο πριν επιλέξετε την εγκατάσταση αυτή για τον σκύλο σας. Εάν το σκυλάκι σας δεν κοιτάξει πίσω όταν το αφήνετε στην πανσιόν ζώων να είστε σίγουροι ότι νιώθει άνετα και είναι έτοιμο για παιχνίδι και γνωριμίες.

Η αναζήτηση ενός έμπιστου ξενοδοχείου σκύλων δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Το κατάλληλο ξενοδοχείο πρέπει να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για το ζωάκια σας αλλά και μια ζεστή μεριά για να μην στεναχωρηθεί ή στρεσαριστεί ο μικρός σας φίλος.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top