Υγεία σκύλου: 7 Φυτά ασφαλή για κατοικίδια που δεν θα βλάψουν το σκύλο σας

Χρήσιμα

Όσον αφορά τα φυτά και τα κατοικίδια ζώα και τα δύο μπορούν να φέρουν πολλή αγάπη και φως στη ζωή σας. Δυστυχώς, αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται πάντα τόσο καλά. Στην πραγματικότητα, ορισμένα φυτά μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα κατοικίδια ζώα. Τα καλά νέα είναι ότι πολλά φυτά είναι ασφαλή για τους σκύλους, και αν επιλέγετε τα φυτά σας με σύνεση, τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν όμορφα, λέει ο Justin Hancock, ειδικός κήπων στην Costa Farms στο Μαϊάμι.

Ακολουθούν οι επιλογές του ειδικού σχετικά με τα καλύτερα φυτά για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Peperomia

Αυτή η οικογένεια των φυτών εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται εύκολα είναι δημοφιλής εδώ και γενιές επειδή είναι τόσο συγχωρητική, πράγμα που είναι ιδανικό για τους πολυάσχολους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, λέει ο Hancock.

“Ξεχάσατε να τα ποτίσετε πού και πού; Μην ανησυχείτε. Και δεν περιέχουν φυσικές ενώσεις που είναι τοξικές για τα ζώα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ο σκύλος τσιμπήσει ένα ή δύο φύλλα”.

Bromeliads

Με τις εξωτικές αιχμές από έντονα χρωματιστά άνθη, οι Bromeliads Guzmania δείχνουν γιορτινές. Αυτά τα μη δηλητηριώδη φυτά είναι εύκολο να αναπτυχθούν και παραμένουν σχετικά ανθεκτικά, οπότε είναι απίθανο να υποστούν μεγάλη ζημιά αν τα παιχνιδιάρικα κουτάβια τα ρίξουν κάτω.

Echeveria

Αυτό το μοντέρνο παχύφυτο δεν χρειάζεται πολύ νερό. Μη δηλητηριώδη και χωρίς αγκάθια, δεν θα βλάψουν τα τριχωτά μέλη του σπιτιού σας.

Μπουκαρνέα

Αυτό το “ατσάλινο φυτό” είναι πρακτικά άφθαρτο, οπότε είναι μια εξαιρετική επιλογή αν χρειάζεστε ένα φυτό εύκολης φροντίδας που να είναι συμβατό με τα κατοικίδιά σας. Ο παχύς κορμός του και τα χορταριασμένα φύλλα του δίνουν μια εορταστική εμφάνιση που είναι ιδανική για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Catnip

Το catnip δεν είναι μόνο μη τοξικό, αλλά και η γάτα σας θα το λατρέψει. Γνωστή για τα έντονα πράσινα φύλλα της, μπορεί να φυτευτεί μέσα ή έξω. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το αιλουροειδές σας μπορεί να το αγαπήσει πάρα πολύ, οπότε ίσως χρειαστεί να το ξαναφυτεύετε πού και πού.

Ορχιδέα

Αυτά τα μη τοξικά λουλούδια φαίνονται φανταχτερά, αλλά στην πραγματικότητα είναι χαμηλής συντήρησης. Κυκλοφορούν σε μια εκπληκτική ποικιλία χρωμάτων και μπορούν να προσθέσουν μια κομψή πινελιά σε κάθε χώρο χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο το σκύλο σας.

Σημείωση: Ο Hancock λέει ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι επειδή αυτά τα φυτά είναι μη τοξικά για τα κατοικίδια ζώα, αυτό δεν σημαίνει ότι το κατοικίδιό σας δεν μπορεί να έχει ακόμα αρνητική αντίδραση σε αυτά.

“Τα κατοικίδια ζώα μπορεί να έχουν αλλεργίες στα φυτά, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι μπορεί να έχουν τροφικές αλλεργίες, οπότε ένα μη δηλητηριώδες φυτό θα μπορούσε ενδεχομένως (είναι σπάνιο, φυσικά) να αρρωστήσει ένα κατοικίδιο ζώο”, λέει ο Hancock.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top