Χαρακτηριστικά σκύλου: Υπέροχες ράτσες σκύλων που δε γνωρίζατε και αξίζει να μάθετε τα χαρακτηριστικά τους

by Έφη Αθανασίου

΄Ολοι αγαπάμε τους σκύλους, είτε μικρούς είτε μεγάλους. Αναμφίβολά, ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είναι εκεί για να σε στηρίξει, να σε φροντίσει, να σε προσέξει. Ξέρεις όμως ο, τι υπάρχουν πολλά ειδών ράτσας σκύλου; Αν δεν τις ξέρεις όλες, συνέχισε να διαβάζεις.

Ακίτα

Είναι το πιο πιστό σκυλί για την οικογένεια, η ράτσα του κατάγεται από την Βόρεια Ιαπωνία και έχει μια τεράστια γκάμα χρωμάτων.Είναι κοντότριχο με διπλή γούνα, παρόμοια με αυτή των χάσκυ. Είναι μια δυναμική, ανεξάρτητη και θαραλλέα ράτσα, συνήθως δεν τα πάει καλά με τους ξένους αλλά με τους οικείους είναι χαδιάρικά.

Θυμάσαι την ταινία με το Χάτσικο; Που συνόδευε το αφεντικό του κάθε μέρα μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου πέθανε το αφεντικό του και τον περίμενε κάθε μέρα στον σιδηροδρομικό σταθμό για δέκα ολόκληρα χρόνια! Αυτή η ιστορία είναι το απόλυτο δείγμα σεβασμού και αφοσίωσης σκύλου στο αφεντικό του και ενέπνευσε τους δημιουργούς της ομώνυμης ταινίας «Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου».

Μπιγκλ

Ο γνωστός χαδιάρης της οικογένειας. Είναι δραστήριο, παιχνιδιάρης, βολτιάρης και του αρέσει πολύ το φαγητό. Ξέρει τι θέλει, στην ιστορία τα Μπιγκλ, κυνηγούσαν μαζί με άλλα σκυλιά για τροφή και για αυτό τα πάνε πολύ καλά με τους ανθρώπους και άλλα κατοικίδια.

Οδηγούνται με βάση την μύτη του κι αυτό δεν αλλάζει, ακόμη και αν το ίδιο το αφεντικό τους τους οδηγήσει σε άλλη κατεύθυνση. Χρειάζεται την ανθρώπινη παρέα, για να μην νιώθει μόνος σε ένα μέρος.Το πιο ενδιαφέρον, είναι οτι υπάρχουν δυο μεγέθη Μπιγκλς, τα οποία μπορεί να βρεθούν ακόμη και στην ίδια γέννα.

Μπόξερ

Είναι ο απόλυτος φύλακας σου και παράλληλα ο αγαπημένος σύντροφος σου. Είναι αρκετά έξυπνος, φιλικός, τολμηρός και πάντα σε ετοιμότητα, είναι πιστός στην οικογένεια που έχει μπει και προστατεύει τα μέλη της. Με λίγη εκπαίδευση, μπορεί να γίνει και ο καλύτερος σου φίλος, μπορεί άνετα να προσαρμοστεί σε ένα μικρό διαμέρισμα, είναι ομως καχύποπτος προς τους ξένους και γίνεται επιθετικός μόνο όταν η οικογένεια του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του, πολλές φορές χρησιμοποιείται και σαν φύλακας, είναι και χρήσιμος στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό, παρέχοντας την πολύτιμη βοήθεια του. Με την κατάλληλη εκπαίδευση σκύλων, γίνεται άριστος φύλακας και προστάτης και μπορεί να σταματήσει οποιονδήποτε εισβολέα.

Μπρετόν

Ένα σπάνιο είδος σκύλου είναι και τα λεγόμενα Μπρετόν, είναι εκπαιδευμένα κατα κύριο λόγο για το κυνήγι πουλιών.Έχουν πυκνό τρίχωμα, κοντή ουρά και είναι μεσσαίου μεγέθους. Προέρχονται από την Γαλλία και συγκεκριμμένα, από την πόλη της Βρετάνης. Είναι δραστήρια και αθλητικά σκυλιά που λατρεύουν να συμμετέχουν σε εκδρομές και παιχνίδια με την οικογένεια.

Το Μπρετόν λατρεύει τα παιχνίδια, όπως φρίσμπι και πεζοπορία αλλά είναι πολύ εξελιγμένα σε ασκήσεις που απαιτούν ευλυγισία, άρπαγμα μπάλας ή υπακοή.

Τσιουάουα

Είναι ο μικρότερος σκύλος σε μέγεθος, ανήκει στη λίστα με τους 10 καλύτερους σκύλους, που θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος σου φίλος.

Καλό είναι όσες οικογένειες, έχουν παιδιά κατώ από 8 ετών, να μην συνιστάται, καθώς είναι πολύ πιθανόν να τραυματιστούν. Για να επιβιώσει ο σκύλος σε ένα περιβάλλον, πρέπει να λάβει την σωστή μεταβατικότηα και εκπαίδευση, σε σχέση με άλλους ανθρώπους, παιδιά και άλλα κατοικίδια ζώα.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων που έχουν επιβιώσει μαζί τους, έχουν πει κερδίζουν πολύ εύκολα την αφοσίωση και την στοργικότητα.

Dachshund ή αλλιώς Λουκανόσκυλο

Το Ντατσχουντ είναι από τα μικρόσωμα σκυλάκια, που έχουν μακρύ κορμό και μυώδη κοντά πόδια.

Υπάρχουν τρία είδη, για την συγκεκριμμένη ράτσα: το κοντότριχο, το σκληρότριχο και το μακρυμάλλικο. Και τα τρία είδη της ράτσας έχουν μακριά μουσούδα και καλοσχηματισμένα ματάκια που έχουν χρώμα σκούρο κόκκινο ή καφέ με μαύρο. Επίσης, όλα τα ντάτσχαουντ έχουν το χαρακτηριστικό να αποβάλλουν το τρίχωμα τους.

Είναι αξιολάτρευτα και μπορούν να βγουν σε διάφορες αποχρώσεις, όπως κόκκινο ή μπεζ, μαύρο και σοκολατί, παρδαλό, πιτσιλωτό και χρώμα του αγριόχοιρου. Παρ’ όλα αυτά, τα πιο γνωστά είναι σε χρώματα μαύρο, σοκολατί, γκρι, κιτρινόφαιο με μαύρα ή μπεζ σημάδια.

Αυτά τα σκυλάκια είναι διάσημα για τον αξιαγάπητο χαρακτήρα τους και τη λαμπερή προσωπικότητα τους. Λόγω του μακρόστενου σχήματος του κορμού τους, ονομάζονται και λουκανόσκυλα ή σκυλί λουκάνικο.

Ντόπερμαν

Προέρχεται  κυρίως από την Γερμανία και χαρακτηρίζεται ως σκύλος φύλακας, που χρησιμοποιήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους για φύλαξη. Το αθλητικό σώμα με τα χαρακτηριστικά μυτερά αυτιά και ουρά, κάνουν το Ντόμπερμαν να μοιάζει με αριστοκράτη.

Δυστυχώς, η φήμη που υπάρχει για τα σκυλιά αυτά κάνει τους ανθρώπους να τα φοβούνται, όμως δεν ισχύει καθώς λατρεύουν να είναι μέρος της οικογένειας και να παίρνουν μέρος σε παιχνίδια. Όσο αφορά τα παιδιά, είναι αξιόπιστα και οι ρόλοι αντιστρέφονται κάνοντας το ντοπερμαν να προσέχει το παιδί.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr