Ύπνος με τις γάτες: Προτού το δοκιμάσετε, σκεφτείτε 5 πολύ σημαντικά πράγματα

Χρήσιμα

Δεν υπάρχει πιο γλυκό πράγμα στον κόσμο από το να κοιμάσαι παρέα με τη γάτα σου. Ιδίως αν μένεις μόνος, το να κοιμάσαι αγκαλιά με τη  γάτα σου, σου προσφέρει συντροφιά και ζεστασιά. υ, ειδικά όταν μένεις μόνος σου, είναι μοναδική. Νιώθεις μια ζεστασιά, μια γαλήνη και φυσικά μια παρέα. Γαλήνη είπαμε;

Εντάξει, δεν είναι πάντα έτσι. Γιατί αν έχεις γάτα, δεν έχεις και τον καλύτερο ύπνο του κόσμου. Ειδικά αν αυτή είναι μικρή και παιχνιδιάρα. Γιατί μπορεί να της έρθει η όρεξη για παιχνίδια στις 5 το πρωί. Και εκεί που βρίσκεστε σε βαθύ ύπνο, να νιώσετε ένα δαγκωματάκι στα πόδι. Ανεπαίσθητο μεν αλλά το επόμενο θα το καταλάβετε αμέσως. Ή να τη νιώσετε πάνω στο κεφάλι σας να τραβάει τα μαλλιά σας με το στόμα της (ναι, γίνεται και αυτό).

Και ίσως το πιο εκνευριστικό πράγμα που κάνουν; Αν βλέπουν ότι δεν ξυπνάτε, ανεβαίνουν στο κομοδίνο και πετάνε τα πράγματα κάτω, με πρώτα φυσικά τα γυαλιά σας. Αν τώρα η γατούλα σας έχει μεγαλώσει ή γεράσει, τότε έχεις ελπίδες ύπνου. Τι γίνεται όμως όταν ο σύντροφός σου ή η σύντροφος μένει μαζί σου τα βράδια; Και δεν μπορεί τον ύπνο με διαλείμματα; Τι γίνεται όταν και εσείς ακόμα νιώθετε κομμάτια κατά τη διάρκεια της μέρας; Αν λοιπόν έχετε μια γατούλα ή αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε, καλά θα κάνετε.

Πέντε πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν κοιμηθείτε με τη γάτα σας

1.Κοιμάστε αρκετά όταν αυτή είναι στο κρεβάτι σας;

Απαντήστε με ειλικρίνεια. Αξίζει να θυσιάζετε τον ύπνο σας; Είστε οι μόνοι που μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό. Και να απαντήσετε με ειλικρίνεια. Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη λίγες ώρες ύπνου. Και δεν επηρεάζονται αν ξυπνήσουν χαράματα. Άλλοι πάλι δεν έχουν κανένα πρόβλημα το να έχουν διακεκομμένο ύπνο. Ξυπνάνε ξεκούραστοι. Αυτοί είναι τυχεροί. Ανήκετε σε αυτούς; Αν όχι, σκεφτείτε το σοβαρά μήπως δεν είναι η καλύτερη ιδέα να κοιμάστε με τη γατούλα σας.

2. Ο ύπνος σας διακόπτεται συχνά όταν η γατούλα είναι μαζί σας;

Όπως είπαμε και παραπάνω ο διακεκομμένος ύπνος δεν ξεκουράζει. Αν η γάτα σας είναι μικρή, θα σας ξυπνήσει κανά δυο φορές τη νύχτα. Είτε για να παίξει είτε επειδή πείνασε. Είτε απλά επειδή βαρέθηκε να κοιμάται. Αν με αυτό δεν έχετε πρόβλημα, γιατί είστε από αυτούς που δεν ξυπνούν ούτε με καμπάνα, μπράβο σας. Όμως σκεφτείτε το ξανά πριν το επιβάλλετε και στο σύντροφό σας. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Και δεν κοιμούνται όλοι το ίδιο.

3. Μήπως η γάτα σας επιζητά ειδική μεταχείριση;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν γάτες που θέλουν να τραβούν την προσοχή σας και να ασχολείστε συνέχεια με αυτές. Συνήθως είναι οι μόνες γάτες-και ίσως και το μόνο ζώο- στο σπίτι που σημαίνει ότι είναι καλομαθημένες. Θέλουν όλα τα πράγματα που γίνονται να έχουν και αυτές μέσα. Αυτές οι γάτες συχνά διακόπτουν τον ύπνο μας για να ασχοληθούμε μαζί τους. Αν και η δική σας είναι μια τέτοια, ίσως θα πρέπει να τη μάθετε να σέβεται τις ώρες που κοιμάστε. Βέβαια μια τέτοια γάτα δύσκολα την κλείνετε έξω από το δωμάτιο. Είναι ικανή να νιαουρίζει όλη τη νύχτα μέχρι να τη βάλετε μέσα και να γίνει το δικό της. Μπορείτε να κοιμηθείτε όμως με αυτή έτσι; Αν ναι, πάμε πάσο.

4. Μήπως η γατούλα σας έχει ιδιαίτερες επιθυμίες για να κοιμηθεί;

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν γάτες που θέλουν να κοιμούνται πάνω μας. Είτε στο στήθος μας είτε στην πλάτη μας αν γυρίσουμε. Επίσης μερικές κάθονται σε ένα σημείο του κρεβατιού που δεν μπορούμε να αλλάξουμε πλευρό. Και δεν κουνιούνται με τίποτα από αυτό. Πόσο να αντέξετε χωρίς να μπορείτε να κουνηθείτε ούτε μισό εκατοστό;

5. Μήπως η γατούλα σας κάνει περισσότερο φασαρία όταν είναι στο κρεβάτι;

Μερικές άλλες γάτες τρελαίνονται όταν βρίσκονται μαζί μας στον ύπνο. Είτε από τη χαρά είτε γιατί νιώθουν παρέα είτε για τους δικούς τους λόγους. Και αρχίζουν τη φασαρία. Ανεβοκατεβαίνουν στο κρεβάτι, ρίχνουν πράγματα, τρέχουν, χαίρονται γενικώς. Αν δε είναι δυο ή και παραπάνω και η φασαρία που κάνουν είναι μεγαλύτερη από όταν είναι εκτός δωματίου; Θα κοιμηθείτε έτσι; Πολύ αμφιβάλλουμε. Εκτός αν το έχετε συνηθίσει. Αλλά πώς το συνηθίζεις όλο αυτό;

6. Παραπάνω από μια γάτα στο κρεβάτι

Αυτό είναι το πιο δύσκολο κατόρθωμα. Αν έχετε παραπάνω από μια γάτες, δεν νομίζουμε ότι ο ύπνος σας θα είναι καλός. Εκτός αν είναι πολύ μεγάλες σε ηλικία και βαριούνται ακόμα και να αλλάξουν πλευρό. Αν είναι μικρότερες, κάτι θα συμβεί. Μπορεί να τσακωθούν, μπορεί να αρχίσουν το παιχνίδι. Κάποια θα κλάψει επειδή θα θέλει τουαλέτα…Σε αυτό μάλιστα δεν σας παίρνει να μη σηκωθείτε.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top