Απέραντη θλίψη: Πέθανε ο Τζώνυ, η μασκότ της πλατείας Νέας Σμύρνης

by Μ. Καραμάνδου

Η Νέα Σμύρνη πενθεί για τον χαμό του Τζώνυ, της αγαπημένης μασκότ της πλατείας. Ο Τζώνυ, ένας αγαπημένος σκύλος που φρόντιζαν οι κάτοικοι καθημερινά, άφησε ένα κενό στην κοινότητα. Αν και ζούσε ως αδέσποτο, η αγάπη των ανθρώπων δεν του άφησε ποτέ την αίσθηση της μοναξιάς. Ήταν αγαπητός σε τόσο μεγάλο βαθμό, που φιλόζωοι δημιούργησαν μια ομάδα στο Facebook αφιερωμένη σε εκείνον, με τίτλο “Ο Τζώνυ της Πλατείας”.

Η κυρία Παπαδημητρίου, σε μια συγκινητική ανάρτηση στην ομάδα, αποκάλυψε πως ο Τζώνυ είχε ένα αγαπημένο “καταφύγιο” στο κατάστημα οπτικών Gruppo Ottico, όπου τον φιλοξενούσαν, ακόμη και τον άφηναν να ξαπλώνει μέσα.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης αποχαιρέτησε τον Τζώνυ για την προσφορά του στην πόλη.

«Αποχαιρετάμε σήμερα έναν από τους πιο αγαπητούς “δημότες” της πόλης μας. Ο Τζωνυ, ο αδέσποτος σκυλάκος της Πλατείας βρίσκεται ήδη στον σκυλοπαράδεισο. Θα λείψει απ’ όλους όσοι τον αγάπησαν (και ήταν πολλοί) από τους καταστηματάρχες της Πλατείας που τον φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια, από τους συμπολίτες μας που ήταν κοντά του μέχρι την τελευταία στιγμή. Αντίο Τζώνυ. Ήσουν υπέροχος».

Ο Τζώνυ ήταν προχωρημένης ηλικίας και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Συνόδευε τους φίλους του, τον Γκούφυ και τον Αρκούδο, στην πλατεία, αλλά τώρα κινδυνεύει να μην τους ξανασυναντήσει.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του περιβάλλοντος του Τζώνυ τον φρόντιζαν με αγάπη, ακόμα και με τη βοήθεια κτηνιάτρου που τον επισκεπτόταν στην πλατεία. Του είχαν αγοράσει ακόμα και περιλαίμιο με GPS, για να μπορούν να τον εντοπίζουν.

Το Σαββατοκύριακο, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, εθελοντές τον μετέφεραν σε κτηνιατρική κλινική, αλλά δυστυχώς ο αγαπημένος αδέσποτος της Νέας Σμύρνης δεν τα κατάφερε.

Στα σχόλια έγραψαν:

Δημήτρης Πανταζής: “Η πιο γλυκιά φατσούλα της πλατείας μας έφυγε…😭”

Anna Cafas: “Το στολίδι της πλατείας 😥😥😥 Καλό ταξίδι Τζώνη 😥😥😥”

Aristea Koutroumani: “εκανε παρεα σε οποιον περιμενε το τραμ including me οταν πηγαινα σχολειο😍”

Ηρακλής Αλεξαν: “Καλό του ταξίδι!!! Ήταν η μασκότ της πλατείας!!!”

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr