Απίστευτη μεταμόρφωση: Δείτε πως κατάφερε ένα γατάκι να σώσει δεκάδες άλλα ζώα

by Μ. Καραμάνδου

Αν δεν υπήρχε ένα μικροσκοπικό γατάκι βάρους 500 γραμμαρίων, που ονομάσανε Ρού, δεκάδες ζώα θα ζούσαν ακόμα σε φρικτές συνθήκες σε ένα καταδικασμένο πλέον σπίτι στο Coatesville.

Οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Προστασίας Ζώων (APS) και της Ανθρωπιστικής Υπηρεσίας μας δεν είχαν ιδέα για τη φρίκη που θα αποκάλυπταν όταν τους ζήτησε βπήθεια ένα άτομο που κρατούσε ένα τραυματισμένο γατάκι.

Μέσα σε λίγες ημέρες, σχεδόν 40 ζώα θα διασώζονταν από την αθλιότητα χάρη στην επαγρύπνησή τους.

Το γατάκι παρουσιάστηκε στους αξιωματικούς τυλιγμένο σε μονωτική ταινία που έκρυβε ένα κομμένο μπροστινό πόδι με εκτεθειμένο οστό και σάπιο ιστό στη μολυσμένη πληγή. Την μετέφεραν εσπευσμένα στην Πανεπιστημιούπολη West Chester, όπου η εξειδικευμένη ιατρική μας ομάδα μπόρεσε να αφαιρέσει το υπόλοιπο πόδι του γατάκιου και να σταματήσει τη μόλυνση, σώζοντας τη ζωή της Ρού.

Με γνώμονα τη διαίσθηση, η ομάδα μας APS ξεκίνησε έρευνα για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν άλλα ζώα που χρειάζονταν φροντίδα. Κατά την επίδοση εντάλματος έρευνας στο σπίτι του υπόπτου, ανακάλυψαν σχεδόν τρεις δωδεκάδες γατάκια και γάτες, έναν σκύλο, μια χελώνα και ένα κουνέλι που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, τόσο άσχημες που το σπίτι καταδικάστηκε.

Συνολικά, 38 ζώα διασώθηκαν από το βρώμικο σπίτι.

Ένα γατάκι βρέθηκε νεκρό. Ορισμένα από τα ζώα είχαν τραύματα, όπως μολυσμένα μάτια, ανεπεξέργαστες πληγές και λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Ένας ύποπτος έχει ταυτοποιηθεί και κατηγορείται για ένα κακούργημα βαριάς κακοποίησης και δύο πλημμελήματα κακοποίησης και παραμέλησης στην υπόθεση της Roo, ενώ εκκρεμούν δεκάδες νέες κατηγορίες για τα υπόλοιπα ζώα που βρέθηκαν.

Αυτή η ιστορία αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση του σωτήριου αντίκτυπου του έργου τους. Με την υποστήριξή όλων μας, μπορούν να συνεχίσουμε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να αποτρέψουν μελλοντικές περιπτώσεις παραμέλησης και σκληρότητας, να αναζητήσουν δικαιοσύνη για αυτούς που δεν έχουν φωνή και να παρέχουμε ένα ασφαλές μέρος για την αποκατάσταση και θεραπεία των επιζώντων.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr