Αποτρόπαια πράξη: 33χρονος βούτηξε το κεφάλι γάτας σε ένα ποτήρι με μπίρα και συνελήφθη

Φιλοζωικά νέα

Αποτρόπαια πράξη έλαβε χώρα την Τρίτη το βράδυ (18/6) όταν ένας 33χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ύστερα από καταγγελία ότι βούτηξε το κεφάλι μίας αδέσποτης γάτας σε ποτήρι με μπύρα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώου και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η καταγγελία έγινε το βράδυ από νεαρό που καθόταν με την παρέα του σε καφετέρια των Αμπελοκήπων. Όταν ο καταγγέλλων αντιλήφθηκε την πράξη του 33χρονου, τον κάλεσε να αφήσει ήσυχο το γατάκι. Εκείνος πάλι φέρεται να του απάντησε ότι “ήθελε να μεγαλώσει το γατάκι με μπίρα”.

Μετά την καταγγελία, ο 33χρονος, με καταγωγή από τη Γεωργία, προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και με εντολή εισαγγελέα συνελήφθη.

Τι να κάνετε αν δείτε κάποιον να κακοποιεί ένα ζώο;

Η κακοποίηση ζώων είναι μια σοβαρή πράξη και είναι σημαντικό να αντιδράσετε εάν δείτε κάποιον να κακοποιεί ένα ζώο. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  1. Προσέξτε την ασφάλειά σας: Αν επιλέξετε να παρέμβετε, βεβαιωθείτε ότι η δράση σας δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη δική σας ασφάλεια. Αν κρίνετε ότι είναι ασφαλές, μπορείτε να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα.
  2. Καλέστε τις αρχές: Το πιο αποτελεσματικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με τις αρχές και να αναφέρετε την κακοποίηση που μόλις παρατηρήσατε. Προσδιορίστε την τοποθεσία όσο το δυνατόν ακριβέστερα.
  3. Μείνετε στο χώρο, αν είναι ασφαλές: Εάν είναι δυνατόν και ασφαλές, μείνετε στον τόπο και περιμένετε την άφιξη των αρχών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να διασφαλιστεί ότι ο θύτης δεν θα φύγει πριν φτάσουν οι αρχές.
  4. Μην παρεμβαίνετε άμεσα, αν δεν είστε ασφαλείς: Αν δεν νιώθετε ότι μπορείτε να παρέμβετε ασφαλώς ή αν δεν έχετε εκπαιδευτικό υπόβαθρο για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, τότε καλύτερα να περιμένετε την άφιξη των αρχών.
  5. Τραβήξτε φωτογραφίες ή βίντεο: Εάν μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια, τραβήξτε φωτογραφίες ή βίντεο της κατάστασης. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο ως αποδεικτικό υλικό για τις αρχές ή τη δικαιοσύνη.
  6. Βρείτε μάρτυρες: Εάν υπάρχουν άλλοι παρόντες, ζητήστε από αυτούς να μείνουν και να παρέχουν μάρτυρες για το τι συνέβη.

Πάντως, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τις αρχές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς η κακοποίηση ζώων είναι ένα αδικαιολόγητο έγκλημα που πρέπει να τιμωρείται.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top