Αποτρόπαια πράξη: Έσωσαν αδέσποτο σκυλάκι που άφησαν δεμένο και εκτεθειμένο στον ήλιο

Φιλοζωικά νέα

Ένα εξαθλιωμένο σκυλί, πιθανότατα κυνηγόσκυλο, εγκαταλελειμμένο στο δάσος, βρέθηκε από περιηγητές. Οι ευγενικοί ιδιοκτήτες της Ταβέρνας Πρόβαρμα στη Θρυπτή ανέλαβαν να φροντίσουν το τετράποδο, το οποίο βρέθηκε δεμένο και εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς νερό και τροφή.

Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας, Γιάννης Γαϊτανάκης, παρενέβη για να βοηθήσει στη διάσωση του ζώου, επισημαίνοντας την έλλειψη συστηματικών ελέγχων για μικροτσίπ. Επιπλέον, προτείνει τη δημιουργία ενός ειδικού τμήματος προστασίας ζώων για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Ωστόσο, επισημαίνει την έλλειψη κρατικής υποστήριξης για τις φιλοζωικές οργανώσεις, που είναι υπεύθυνες για πολλές διασώσεις.

Το σκυλί βρίσκεται πλέον σε ασφαλές μέρος στο σπίτι του ιδρυτή του Takis Shelter στην Ιεράπετρα, ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται για να βελτιωθεί η διαχείριση των παρόμοιων περιστατικών.

“Ο νέος πολύ άρρωστος σκύλος είναι ασφαλής στο καταφύγιο. Βρισκόμαστε στο 2024 και πρέπει να νιώθουμε ντροπή που βλέπουμε ζώα να υποφέρουν τόσο πολύ εξαιτίας του ανθρώπου😢

Δείτε τα βίντεο:

Μετέφερα το νέο άρρωστο σκυλί στο σπίτι γιατί είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση😢Όταν πέρασα λίγο χρόνο μαζί του παρατήρησα ότι δεν μπορεί να μείνει έξω γιατί είναι σε πολύ κακή κατάσταση, έξω είναι 40 C και είναι μαρτύριο γι αυτόν 😢καλώς ήρθες σπίτι μας αγόρι μου 🥰

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top