Αρκουδάκια εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι – Τι πρέπει να κάνετε σε τέτοια περίπτωση

Φιλοζωικά νέα

Στη Φλώρινα, μικρά αρκουδάκια βρέθηκαν στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της πόλης. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι, αν και έχουν συναντήσει αρκούδες πολλές φορές, αυτές δεν τους έχουν ενοχλήσει μέχρι στιγμής.

Στα χαμηλά του Αγίου Παντελεήμονα, αρκουδάκια μαζί με τη μητέρα τους βρέθηκαν να τρώνε κεράσια.

Η αυλή του εγκαταλελειμμένου σπιτιού βρίσκεται σε πολυσύχναστη περιοχή, κοντά στον ποταμό Σακουλέβα. Η ρεπόρτερ Θωμαΐς Αδάμου ανέφερε ότι η παρουσία των αρκούδων μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς η περιοχή είναι πολυσύχναστη με κατοίκους, επισκέπτες και μικρά παιδιά.

Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε την επαφή με τα αρκουδάκια, καθώς η μητέρα τους θα τα προστατεύσει με κάθε τρόπο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις. Η κ. Αδάμου επεσήμανε ότι οι κάτοικοι ζητούν λύση για να μην χρειάζεται να κατεβαίνουν οι αρκούδες στην πόλη.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος ρώτησε τι πρέπει να κάνουμε αν δούμε αρκουδάκια στην πόλη. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου, κ. Στεφάνου, τόνισε ότι πρέπει να απομακρυνθούμε αργά και να δείξουμε ότι δεν θέλουμε να τα πλησιάσουμε, ώστε να μη θεωρηθεί απειλή.

Ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι η επαφή με άγρια ζώα στις πόλεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς τα ζώα εξοικειώνονται με την ανθρώπινη παρουσία. Η κλιματική αλλαγή και η διαθεσιμότητα τροφής μπορεί επίσης να επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους. Ο Αρκτούρος παρακολουθεί την κατάσταση με επιστημονικά δεδομένα και έρευνες.

Αν δείτε αρκουδάκια στην πόλη, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε συγκεκριμένες οδηγίες για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια τόσο τη δική σας όσο και των ζώων:

1. Μην πλησιάζετε τα αρκουδάκια: Κρατήστε απόσταση και μην προσπαθήσετε να τα πλησιάσετε ή να τα ταΐσετε. Αποφύγετε την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

2. Δείξτε στην αρκούδα ότι δεν είστε απειλή: Κινηθείτε αργά και ήρεμα. Μην κάνετε απότομες κινήσεις που μπορεί να θεωρηθούν απειλητικές.

3. Δώστε τους χώρο διαφυγής: Αν βρίσκεστε σε στενό σημείο, κάντε πίσω αργά και αφήστε τα αρκουδάκια να απομακρυνθούν. Μην τα εμποδίσετε να φύγουν.

4. Διατηρήστε οπτική επαφή: Κρατήστε τα αρκουδάκια στο οπτικό σας πεδίο, χωρίς όμως να τα κοιτάτε επίμονα, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί προκλητικό.

5. Μην τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο: Η προσπάθεια να αποθανατίσετε τη στιγμή μπορεί να σας φέρει πιο κοντά στα ζώα και να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις.

6. Απομακρυνθείτε ήρεμα: Απομακρυνθείτε αργά και χωρίς πανικό από την περιοχή. Μην τρέξετε γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει τα ζώα.

7. Ειδοποιήστε τις αρχές: Ενημερώστε τις τοπικές αρχές ή κάποια οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, όπως τον Αρκτούρο, ώστε να αναλάβουν δράση για την ασφαλή απομάκρυνση των ζώων.

8. Ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών: Αν υπάρχουν οδηγίες από τους υπεύθυνους των οργανώσεων προστασίας άγριας ζωής ή των τοπικών αρχών, ακολουθήστε τις πιστά.

Με αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να βοηθήσετε στην αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων και να προστατέψετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τα αρκουδάκια.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top