Μπράβο στους ήρωες εθελοντές: Η διάσωση του αδέσποτου γατιού από το φρεάτιο

by Δήμητρα Τουρλίδα

Οι αγώνες διάσωσης αδέσποτων ζώων συνεχίζονται για τους εθελοντές τη ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Καθημερινά, προσωπικός αυτοσκοπός και στόχος είναι να σώζουν κάθε αδέσποτη ψυχούλα που κινδυνεύει και χρειάζεται αμεση βοήθεια. Η παρακάτω ανάρτηση μας συγκίνησε βαθιά.


Η πλήρης ανάρτηση και όσα έγραψε η ομάδα για το περιστατικό

Και ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς ανάσα στις επαλξεις των φρεατίων.
Οι εθελοντές μας Elen Konte και Kostas Garef εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και το χρόνο διακτινιζονται σε Ελληνικό, Κερατσινι, Καλλιθέα για να σωθούν ζωές από το σκοτάδι.


Το μικρούλι του Ελληνικού ανταποκρινόμενο άμεσα στα καλέσματα και το φαγητό δεν μας δυσκόλεψε ευτυχως καθως με το που τοποθετήσαμε την παγίδα εντος του φρεατίου και με τα ηχητικά, μέσα σε λίγα λεπτά μπήκε στην παγίδα γκρινιάζοντας βέβαια λιγουλάκι μετά, και κατόπιν το πλασματάκι αυτό το ανέλαβε η φιλοζωική Αργυρουπολης Ελληνικού σε φιλοξενία μέχρι να βρει το παντοτινό του σπιτάκι.


Στο Κερατσινι αντιμετωπίσαμε έναν πραγματικό σουρεαλισμό καθως δυστυχως πριν πάμε είχαν προσπαθήσει περίοικοι να απεγκλωβίσουν το μωρό με αποτέλεσμα όταν φτάσαμε να έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ αντιξοη συνθήκη με ένα πολύ τρομαγμένο μωράκι που πήγαινε πέρα δώθε φοβισμένο χωρίς διάθεση για φαγητό, το οποιο ομως όταν πια μετά από μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια επιτελους το πιάσαμε και το πήραμε στα χέρια μας, αμεσως ηρέμησε νιώθοντας ασφάλεια.


Στην Καλλιθέα πραγματοποιήθηκε καταδρομική στο επίμαχο ρείθρο με την εθελόντρια μας να κατεβαίνει μέσα στις λάσπες τα σκουπίδια και τα χώματα να κλείνει τις διόδους διαφυγής του μικρου στα κεντρικά και κατόπιν με ερπειν να προσεγγίζει το μωράκι απο μικρό κενό κάτω από το ετοιμόρροπο σαθρό κλαπετο του ρειθρου ασφαλίζοντας το στην αποχη.


Έπειτα ο φίλος Dimitris Paschalis που αγωνιούσε για το μικράκι και μας κάλεσε, το παρέλαβε, το πήγε κτηνιατρείο για έλεγχο και ο υπεροχος μικρουλης είναι πια ασφαλης λαμβανοντας όλη την απαραίτητη φροντίδα.
Ο αγώνας δεν έχει τελειωμό, εμείς θα είμαστε στο πλάι αυτών των ψυχών, και συνεχίζουμε κρατωντας την ελπίδα τους.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr