Μπράβο στους ήρωες: Η φιλοζωική Νάξου διέσωσε δύο σκυλάκια που ήταν μόνιμα δεμένα με αλυσίδες σε παλιό αυτοκίνητο

by Δήμητρα Τουρλίδα

Μπράβο στους ήρωες! Η φιλοζωική Νάξου έχει κάνει ένα ακόμα αξιέπαινο κατόρθωμα, διασώζοντας δύο αθώα σκυλάκια που βρέθηκαν παγιδευμένα και μόνιμα δεμένα με αλυσίδες σε ένα παλιό αυτοκίνητο. Αυτή η ανθρωπιστική πράξη δείχνει το αληθινό πάθος και αφοσίωση που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για την προστασία και ευημερία των ζώων. Η ανακάλυψη αυτού του φρικτού περιστατικού θέτει την ανθρώπινη κακοποίηση των ζώων σε σκληρό φως, αλλά η φιλοζωική Νάξου ήταν εκεί για να προσφέρει βοήθεια και αγάπη σε αυτές τις αθώες ψυχές που υπέφεραν. Οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας αξίζουν τον σεβασμό και τις ευχαριστίες μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στον κόσμο της προστασίας των ζώων. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τέτοιες πράξεις καλοσύνης και αγάπης που μας υπενθυμίζουν τη σημασία της ενάντιας στην κακοποίηση των ζώων πάλης, καθώς και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της σωτηρ

Ένα τέτοιο περιστατικό εντόπισαν και οι εθελοντές της Φιλοζωικής Νάξου Φιλοζωική Νάξου – Naxos Animal Welfare Society | Náxos, οι οποίοι κάνουν μεγάλο έργο σε ένα νησί που οι παραβάσεις του νόμου σχετικά με τα ζώα είναι αμέτρητες.

Στη Νάξο, εκτός από τη μόνιμη αλυσόδεση σκύλων, «ανθεί» και η άθλια και παράνομη φυσικά πρακτική του παστουρώματος των παραγωγικών ζώων, που σημαίνει μόνιμο δέσιμο των ζώων από τα πόδια. Μια πρακτική που λαμβάνει χώρα δεκαετίες στην Ελλάδα και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, παρά τους νόμους. Άλλη πονεμένη ιστορία αυτό.

Δύο μικρά σκυλιά, ο Έκτορας και η Μπέλα, ήταν μόνιμα περιορισμένα σε ένα παλιό αυτοκίνητο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Σε αυτή την περίπτωση ήταν πιο απλό – συζητήθηκαν με τους ιδιοκτήτες τους και παραδόθηκαν σε ένα καταφύγιο ζώων. Και, όπως υποσχέθηκαν, δεν θα εισέλθουν άλλα ζώα στο χώρο.

Η φιλοζωική αναφέρει για το περιστατικό:

«Η αλυσόδεση στη Νάξο παραμένει μέχρι και σήμερα κοινή πρακτική για όλα σχεδόν τα ιδιόκτητα σκυλιά.

Ο Έκτορας και η Μπέλα φροντίστηκαν από ακούραστο εθελοντή μας στο μέρος που ήταν για πάνω από 1,5 μήνα έως ότου μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας μας.

Η συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ήταν επιτυχής και σαφώς δεν θα μπουν άλλα ζώα στη θέση τους.

Ο Έκτορας και η Μπέλα αναζητούν σπίτι να νιώσουν την αποδοχή και τη συντροφικότητα χωρίς να σέρνουν βαριές αλυσίδες και να κοιμούνται στη βροχή.

Βοηθήστε το έργο μας …. Υιοθετήστε υπεύθυνα, βοηθήστε εθελοντικά, συνεισφέρετε οικονομικά.
Μόνοι μας δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Paypal

[email protected]

IBAN: GR5901727050005705029040445

BIC/SWIFT CODE: PIRBGRAAXXX»

Μπείτε στη σελίδα της φιλοζωικής Νάξου και δείτε το έργο των λιγοστών εθελοντών. Δείτε τα αμέτρητα περιστατικά που καθημερινά αναλαμβάνουν και βοηθήστε τους. Βοηθάμε τους εθελοντές να βοηθούν και να διασώζουν ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr