Μπράβο τους: Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία διέσωσε εννέα σκυλιά από την πυρκαγιά στο Κορωπί

Φιλοζωικά νέα

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε την Τετάρτη 19/6 πλησίον της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου οδήγησε σε εκκενώσεις περιοχών βάσει εντολής της υπηρεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι κάτοικοι των περιοχών Λάμπρικα και Κίτσι κλήθηκαν να εκκενώσουν προς ασφαλείς κατευθύνσεις.

Η φωτιά κατέστρεψε σπίτια και επιχειρήσεις, με τους κατοίκους των περιοχών Κίτσι και Λάμπρικα να επιστρέφουν στα σπίτια τους μόλις η κατάσταση βελτιώθηκε. Οι εθελοντές της HumanityGR ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές, καταγράφοντας αιτήματα και ανάγκες των πολιτών μέσω της Γραμμής Ενημέρωσης.

Παράλληλα, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία διέσωσε τα εννέα σκυλιά και τα φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της, με τη βοήθεια της κτηνιάτρου Ίριδας Νούση, της βοηθού κτηνιάτρου Λαρίσσα Μπουφτέα και του Νίκου Μελιώτη, χειριστή του πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου ζώων. Παρά τις απαγορεύσεις της Πυροσβεστικής, κατάφεραν να προσεγγίσουν τα σημεία κινδύνου και να προσφέρουν βοήθεια.

Η Dogs’ Voice ενημερώθηκε για την πυρκαγιά και συνεργάστηκε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τοπικό σωματείο Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία Ζώων Συντροφιάς. Μέσω αυτών των συνεργασιών, καταγράφηκαν οι ανάγκες και πραγματοποιήθηκαν ενέργειες για την απεγκλωβισμό των ζώων. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε και οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ οι εθελοντές ήταν συνεχώς παρόντες για να φροντίσουν τραυματισμένα ζώα.

Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια των εθελοντών και των αρχών ανέδειξε τη σημασία της έγκαιρης αντίδρασης και της συνεργασίας σε καταστάσεις κρίσης.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ζώο σε ανάγκη και χρειάζεστε τη συνδρομή μας καλέστε μας στα τηλέφωνα:

2131361085
2131361033
2131361084
2131361083

Οδηγίες για την προστασία των ζώων

  • Άμεση εκκένωση:
    • Μην αφήνετε πίσω τα ζώα σας. Προσπαθήστε να τα μεταφέρετε μαζί σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια.
    • Μην αφήνετε δεμένα ζώα πίσω, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές τους να σωθούν.
  • Ασφαλής μεταφορά:
    • Χρησιμοποιήστε τα καφάσια μεταφοράς για να διατηρήσετε τα ζώα σας ασφαλή κατά τη μεταφορά.
    • Εάν το ζώο σας είναι ανήσυχο, διατηρήστε την ηρεμία σας και χρησιμοποιήστε ήρεμες κινήσεις για να το καθησυχάσετε.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top