Δεν το μετανιώνει: Ντελιβεράς πήδηξε σε ένα ποτάμι και έσωσε έναν σκύλο που πνιγόταν και εκείνος τον δάγκωσε

by Δήμητρα Τουρλίδα

Όταν ο Rhys Taylor άκουσε μια κλήση για βοήθεια ενώ έκανε ποδήλατο κοντά στον ποταμό Wensum στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν δίστασε να πάει να τον σώσει. Παρά το γεγονός ότι ένας σκύλος τον δάγκωσε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της διάσωσης λόγω άγχους, δήλωσε ότι ήταν “πολύ χαρούμενος που βοήθησε την οικογένεια”.

Ρίσκαρε την ζωή του

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να κάνουν θυσίες για καλό σκοπό. Αυτοί οι καλόκαρδοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τη ζωή τους για να σώσουν τη ζωή των άλλων, επειδή γνωρίζουν ότι αν χάσουν μια στιγμή, τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν με σοβαρές συνέπειες.

Αυτό συνέβη στον 27χρονο Rhys Taylor, ο οποίος άκουσε τις κραυγές ενός άνδρα για βοήθεια και έσωσε ένα πνιγμένο κουτάβι στον ποταμό Wensum στο Norwich του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το περιστατικό

Ο Taylor, οδηγός διανομής τροφίμων, έκανε ποδήλατο όταν συνάντησε την κατάσταση. Ο εν λόγω σκύλος, ένα τεράστιο ιταλικό μαστίφ με το όνομα Bentley, είχε πέσει από τη βάρκα και πάλευε για τη ζωή του, παραλίγο να παρασυρθεί από το ρεύμα.

Το επόμενο πράγμα που έκανε ο Τέιλορ ήταν να πηδήξει στο ποτάμι για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον τριχωτό. Αυτό όμως που δεν περίμενε ήταν ότι ο κυνόδοντας θα τον δάγκωνε στο πρόσωπο.

Κατέβαινα με το ποδήλατο στο δρόμο και στη μέση του δρόμου, μια γυναίκα σύντροφος στεκόταν ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον τζόκεϊ. Την άκουσα να λέει: “Σας παρακαλώ, βοηθήστε με, ο σκύλος μου πνίγεται””, είπε ο Τέιλορ.

Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου είχε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων: σκύλους, γάτες, κουνέλια, ένα κατοικίδιο περιστέρι που το έλεγαν Swark, γαλοπούλες – ό,τι θέλετε. Πέρασα από εκεί με το ποδήλατό μου και συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να βοηθήσω. Έτσι σταμάτησα το ποδήλατο, έβγαλα τα ρούχα μου, τα άφησα στο πεζοδρόμιο και χωρίς να το σκεφτώ, πήδηξα μέσα στο σπίτι”.

Παρά τα δαγκώματα τον οδήγησε σε ασφαλές σημείο

Παρά το γεγονός ότι ο σκύλος προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπό του, ο Τέιλορ κατάφερε να μεταφέρει τον σκύλο των 60 κιλών σε ασφαλές σημείο. Τα περισσότερα δαγκώματα ήταν στο αριστερό του μάτι , οπότε έπρεπε να πάει στο γιατρό. Ωστόσο, ο νεαρός ντελιβεράς δεν έχει μετανιώσει.

«Αν είχα περάσει με το ποδήλατο και έβλεπα τον σκύλο να πνίγεται στο ποτάμι, δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα να είχα βοηθήσει . Δεν παρατήρησα καν τον τραυματισμό ενώ ήμουν μέσα στο νερό , πρέπει να ήταν η έκρηξη της αδρεναλίνης , αλλά ήταν τόσο φοβισμένος ». «Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την οικογένεια και τον όμορφο σκύλο τους», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Taylor . «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον γενναίο νεαρό με όλη μας την καρδιά », είπαν οι ηλικιωμένοι .

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr