Ευχάριστα νέα: Διασώθηκε το κουτάβι που βρέθηκε εγκλωβισμένο σε πηγάδι κοντά στον ποταμό Αίσωνα

Φιλοζωικά νέα

Από το βορρά στο νότο, ταξίδεψε ένα κουτάβι για μια νέα ζωή. Συγκεκριμένα, ένα κουτάβι σώθηκε από πτώση σε πηγάδι και ο σωσίας της επέλεξε να την υιοθετήσει. Όλα ξεκίνησαν στις 16 Δεκεμβρίου του 2022, στο νομό Πιερίας, κοντά στον ποταμό Αίσωνα. Για καλή της τύχης, βρέθηκε ο Τάσος Κωνσταντινίδης, ο οποίος στάματησε στο σημείο για να  για να ταΐσει κάτι σκυλάκια.

Κουταβάκι: Η νέα ζωή στην Κρήτη

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τάσος έσωσε τα μικρά κουταβάκια, προσπαθούσαν να προστατευτούν από την βροχή και είχαν κρυφτεί κάτω από κάτι λαμαρίνες, στο σύστημα ποτίσματος των χωραφιών εκεί. Ξαφνικά, το ένα από αυτά έπεσε στο πηγάδι που για καλή του τύχη  δεν είχε νερό. Το μικρό γλύτωσε καθώς παρά το μεγάλο βάθος δεν χτύπησε σοβαρά τουλάχιστον σε κάποιο από τα σίδερα της εγκατάστασης εκεί.

Έπειτα ο κ. Κωνσταντινίδης που έσωσε το μωρό κουτάβι, δεν μπόρεσε να κάνεις αλλιώς και του πρόσφερε ένα σπιτικό τηρώντας όσα ορίζει ο νόμος. Στην κουταβίτσα η οποία είναι περίπου δύο μηνών μπήκε μικροτσίπ στις 16/12 με τα στοιχεία του κηδεμόνα της και έτσι το ζώο ταξίδεψε για το νησί με τα νόμιμα παραστατικά και μόνιμη κάτοικος Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης.

Κουταβάκι: Δείτε τις φωτογραφίες

Η ομάδα διάσωσης Alma Libre

Αυτοί βρίσκονται παντού, σε όλη την πόλη, για να υπερασπιστούν και να διασώσουν από τον κίνδυνο όλα αυτά τα πλάσματα που δεν έχουν φωνή. Τα πλάσματα, που συμβιώνουν μαζί μας, όμως απέχουν από το να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, και ως εκ τούτου πολλά από αυτά τραυματίζονται ή πεθαίνουν άδικα, κάτω από τη «μύτη» μας και υπό την, κατά κανόνα δυστυχώς, αδιαφορία μας…

Ο λόγος για τη νεοσύστατη εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, που επεμβαίνει άμεσα όπου χρειαστεί στην Αττική, 24 ώρες το 24ωρο, όταν κάποιος εντοπίζει ένα αδέσποτο ζώο που βρίσκεται σε κίνδυνο ζωής. Από τις ταράτσες και τα κεραμίδια, μέχρι τους στενούς σωλήνες των υπονόμων, οι έμπειροι φιλόζωοι μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες, από όταν και δραστηριοποιούνται επίσημα, μετρούν ήδη δεκάδες διασώσεις σκυλιών, γατιών αλλά και… κουνελιών…

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέα συνειδητοποιημένων πολιτών, που αφήνοντας το «εγώ» περιλαμβάνουν στο «εμείς» και τα ζώα, διασώζοντας έτσι το χαμένο… γόητρο του πολιτισμού μας, που κάνει πως δεν βλέπει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους μας.

Πρόκειται για ένα άριστο παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν η θέληση και η εθελοντική πρωτοβουλία αντικαθιστούν την ανεπάρκεια των επίσημων δομών.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Αλέξη Μαντζώρο, μέλος της πρωτοβουλίας, ο οποίος μας εξήγησε τον τρόπο δράσης και το όραμα της ομάδας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top