Έκκληση βοήθειας από την ΑΝΙΜΑ: Χρειάζονται εθελοντές στον Σταθμό και στο Κέντρο Περίθαλψης

Φιλοζωικά νέα

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, εξαιτίας του πρώιμου καύσωνα που βρήκε τους νεοσσούς ανίκανους να πετούν, χιλιάδες άγρια πουλιά εγκατέλειψαν πρόωρα τις φωλιές τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος, σε δρόμους, αυλές και μπαλκόνια.

Η ΑΝΙΜΑ έχει δεχτεί έναν υπέρογκα μεγάλο αριθμό νεοσσών και τραυματισμένων άγριων ζώων, που ήδη στο μέσο του Ιουνίου ξεπερνούν τα 900. Παράλληλα, δεχόμαστε χιλιάδες κλήσεις από όλη την επικράτεια για παρόμοια περιστατικά και η κατάσταση αυτή συνεχίζεται.

Για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, φοβούνται ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσο μεγάλο όγκο περιστατικών. Δεν προλαβαίνουν να απαντούν στα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες, να σηκώνουν τις δύο γραμμές του τηλεφώνου, να ταΐζουν επαρκώς όλους τους νεοσσούς—μερικοί χρειάζονται τάισμα ανά ώρα. Δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν σωστά όλους τους πολίτες που φτάνουν με κουτιά στον Σταθμό Α’ Βοηθειών και δεν προλαβαίνουν να παραλάβουν εγκαίρως τα δεκάδες δέματα με μικρά πλάσματα που έρχονται με πλοία στα λιμάνια και με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και τη Λιοσίων.

Αναρωτιούνται  πραγματικά αν θα πρέπει να πουν για πρώτη φορά ότι δεν μπορούν να παραλάβουμε άλλα ζώα για το επόμενο διάστημα. Η σκέψη της απόγνωσης που θα νιώσουν οι συμπολίτες μας, όταν βρουν ένα ανήμπορο πουλάκι και δεν θα έχουν πού να το παραδώσουν, τους σταματάει.

Το καλοκαίρι προβλέπεται πολύ δύσκολο.

Χρειάζονται την υποστήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας, χρειάζονται εθελοντές στον Σταθμό και στο Κέντρο Περίθαλψης στο Δήμο Σαρωνικού, και χρειάζονται πόρους για να κατασκευάσουμε νέους χώρους.

Αυτή τη στιγμή, το προσωπικό της ΑΝΙΜΑ, οι φροντιστές, οι κτηνίατροι και οι εθελοντές μας δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα για να ανταπεξέλθουν. Σας καλούν να μας βοηθήσετε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top