Ενέργειες φιλοζωίας: Φροντίδα και στέγαση αδέσποτων γατών στο Δήμο Νέας Σμύρνης – Μπράβο τους

Φιλοζωικά νέα

Στην αυλή του Γραφείου Αστικής Πανίδας του Δήμου Νέας Σμύρνης, οι εργασίες συνεχίζονται με σκοπό τη δημιουργία καταλύματος για όλα τα αδέσποτα γατάκια που τυγχάνουν φιλοξενίας εκεί.

Ταυτόχρονα, το Γραφείο έχει αναλάβει τη διανομή γατοτροφής προς τους εθελοντές φιλόζωους, που προσφέρουν τον χρόνο τους για τη φροντίδα των γατιών. Επιπλέον, έχει γίνει εξαγορά ειδικού γάλακτος για τα μικρά γατάκια, καθώς και εξειδικευμένων τροφών για τις γάτες που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.

Αυτές οι πρωτοβουλίες του Γραφείου Αστικής Πανίδας πραγματοποιήθηκαν με την αμέριστη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, αποδεικνύοντας τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για την ευημερία των ζώων.

Τι να κάνετε εάν βρείτε μια αδέσποτη γάτα;

Μόλις εξασφαλίσετε μια αδέσποτη γάτα, μπορεί να μην είστε σίγουροι για την καλύτερη πορεία δράσης. Ακολουθούν μερικά επόμενα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τη γάτα ευτυχισμένη και υγιή.
Πηγαίνετε τη γάτα στον κτηνίατρο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε τη γάτα σε έναν τοπικό κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος θα μπορέσει να ελέγξει τη γάτα για μικροτσίπ και να σας πει με βεβαιότητα αν η γάτα είναι αδέσποτη ή άγρια.

Ρωτήστε τον κτηνίατρο και για τις τοπικές εγκαταστάσεις διάσωσης αδέσποτων γατών. Αν και πολλές από αυτές τις εγκαταστάσεις δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ή να επανατοποθετήσουν αδέσποτες γάτες, ορισμένες θα καλύψουν ορισμένα κτηνιατρικά έξοδα, όπως στειρώσεις και εμβολιασμούς.

Διατήρηση μιας αδέσποτης γάτας ως κατοικίδιο

Αν βρείτε μια αξιολάτρευτη αδέσποτη γάτα που θα θέλατε να της δώσετε ένα “μόνιμο” σπίτι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Το γεγονός ότι έχετε στην κατοχή σας ένα αδέσποτο δεν σας καθιστά αυτόματα νόμιμο γονέα κατοικίδιων ζώων. Υπάρχουν διαφορετικοί νόμοι σχετικά με την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων από πολιτεία σε πολιτεία και από πόλη σε πόλη, οπότε ενημερωθείτε από την τοπική σας κυβέρνηση.

Συνήθως, υπάρχει μια περίοδος αναμονής για τα αδέσποτα προτού σας ανήκουν νόμιμα. Αυτή η περίοδος αναμονής ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να δείξετε ότι προσπαθείτε να βρείτε τον αρχικό ιδιοκτήτη της γάτας. Θα πρέπει επίσης να λάβετε μέτρα για να αποδείξετε ότι είστε ο νέος ιδιοκτήτης.

Μπορείτε να αποδείξετε ότι προσπαθείτε να βρείτε τον αρχικό ιδιοκτήτη της γάτας με το να την ελέγξετε για μικροτσίπ, να κάνετε αναρτήσεις στο διαδίκτυο και να τοποθετήσετε φυλλάδια στη γειτονιά σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top