Έπρεπε να γίνει: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για τα ζώα συντροφιάς – Στόχος η μείωση των αδέσποτων και εγκαταλειμμένων ζώων

Η αυστηροποίηση των ελέγχων για τα ζώα συντροφιάς αποτελεί ένα βήμα προς τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων ζώων. Η ανακοίνωση αυτής της απόφασης δείχνει ότι οι αρμόδιοι φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι σχετικά με την ευημερία των ζώων και επιθυμούν να διασφαλίσουν ότι οι ιδιοκτήτες των ζώων συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τους περιορισμούς που ισχύουν για την καλή τους μεταχείριση. Μέσω αυτών των μέτρων, επιδιώκεται η προστασία των ζώων και η διασφάλιση ότι οι ιδιοκτήτες τους αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τη φροντίδα τους. Η αυστηρότερη εφαρμογή των ελέγχων αυτών αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τα ζώα και τους ανθρώπους.

Υποχρεωτική καταγραφή των ζώων συντροφιάς

Νομοθετική διάταξη για την υποχρεωτική καταγραφή των ζώων συντροφιάς προωθείται από την κυβέρνηση όπως ανέφερε η Ειδική Γραμματέας Προστασίας των ζώων του Υπουργείου Εσωτερικών Μαριάνθη Δημοπούλου.

Ο κ. Δημοπούλου συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο δήμο Πατρέων στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας για τα ζώα συντροφιάς και τη δημόσια υγεία. Το θέμα σχετίζεται άμεσα με το Μεσολόγγι, το οποίο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό αδέσποτων γατών που κάποτε είχαν εγκαταλειφθεί στους δρόμους.


Την ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε ο Φωκίωνας Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, ο οποίος δήλωσε ότι για να εξαλειφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων που κυριαρχεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πρέπει να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί και να συνεργαστούμε με όλους τους πολίτες, τους φορείς, τους οργανισμούς και τις αρχές. Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα.

Οι αυστηροί έλεγχοι ίσως φέρουν αποτελέσματα

Αν αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι τότε προφανώς θα μειωθεί το φαινόμενο των εγκαταλείψεων όπως ανέφερε η κα Δημοπούλου. Στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας αυτής νομοθετικής διάταξης θα γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι σε κάθε ποιμνιοστάσιο και μαντρί, και να οι ιδιοκτήτες δεν συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα τότε θα ακολουθούν πρόστιμα. Αυτό ίσως βοηθήσει στην μείωση…

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr