Γιορτάζοντας την Εθνική Ημέρα Ντάτσχουντ: Αφιέρωμα στους αξιολάτρευτους σκύλους λουκάνικα

Φιλοζωικά νέα

Γιορτάζοντας τη γοητεία και την επιμονή αυτών των αξιαγάπητων, μακρόστενων σκύλων συντρόφων, που προσθέτουν χαρά και γέλιο στις καθημερινές στιγμές.

Τα ντάσχουντ είναι μια παιχνιδιάρικη, πιστή μικρή ράτσα σκύλων που αποτελούν σπαρταριστούς μικρούς συντρόφους για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους ανθρώπους. Όλες οι εορταστικές ημέρες που έχουν καθιερωθεί προς τιμήν των μικρών ουροκαβαλάρηδων μπορεί να είναι απλά απολαυστικές – και η Εθνική Ημέρα Ντάτσχουντ δεν αποτελεί εξαίρεση!


Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Ντάσχουντ

Τα ντάσχουντ έχουν μπει στις καρδιές των ανθρώπων εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αρχικά εκτράφηκαν στη Γερμανία για να κυνηγούν ασβούς, και αυτά τα μικρά κουτάβια πήραν το όνομά τους από τις δύο γερμανικές λέξεις για τον ασβό (“dachs”) και τον σκύλο (“hund”). Στα γερμανικά, το όνομα προφέρεται “daaks-hunt”, γι’ αυτό και η φυλή αποκαλείται μερικές φορές με το παρατσούκλι “doxie” ή “dachsie”. Λόγω των κοντόχοντρων ποδαράκια τους και του μακρύ κορμού τους, τα ντάτσχουντ έχουν γίνει επίσης γνωστά ως “σκύλοι της γούνας”.

Η Εθνική Ημέρα Ντάτσχουντ καθιερώθηκε για να τιμήσει και να αποδώσει σεβασμό σε αυτά τα σκυλιά που είναι μία από τις μικρότερες φυλές. Η ημέρα γιορτάζεται τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους, προσφέροντας ένα μικρό νεύμα στο μήκος του σώματος του ντάσχουντ !

Πώς να γιορτάσετε την Εθνική Ημέρα ντάσχουντ

Δείξτε λίγη αγάπη γι’ αυτό το απολαυστικό μικρό τριχωτό πλάσμα συμμετέχοντας στην Εθνική Ημέρα Ντάσχουντ! Διασκεδάστε και ξεκινήστε με μερικές από αυτές τις ιδέες για την ημέρα:
Υιοθετήστε ένα ντάσχουντ

Ένας τρόπος για να συμμετάσχετε στην Εθνική Ημέρα Ντάσχουντ μπορεί να είναι να σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα στην οικογένεια. Αυτοί οι ξεχωριστοί μικροί φίλοι είναι χαριτωμένοι και ζωηροί, ιδανικοί για κάποιον που έχει αρκετό χρόνο και ενέργεια για να τους φροντίσει. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι καθώς και καλοί φύλακες, αν και μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να εκπαιδευτούν, γι’ αυτό φροντίστε να κατανοήσετε τις μοναδικές τους ανάγκες πριν φέρετε ένα ντάσχουντ στο σπίτι!

Μάθετε διασκεδαστικά στοιχεία για τα ντάσχουντ

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να ασχοληθείτε με αυτή τη μέρα θα μπορούσε να είναι να αποκτήσετε λίγη περισσότερη εκπαίδευση και γνώση σχετικά με αυτή τη μικροσκοπική ράτσα σκύλων. Για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας ντάσχουντ, μάθετε μερικά από αυτά τα διασκεδαστικά γεγονότα και μοιραστείτε τα με τους φίλους σας για την προώθηση της ημέρας:

  • Τα ντάσχουντ υπάρχουν σε δύο μεγέθη. Το κανονικό μέγεθος αυτού του σκύλου ζυγίζει έως και 35 κιλά και το μινιατούρα ζυγίζει μόνο 11 κιλά ή λιγότερο.
  • Τα Dachshunds μπορούν να έχουν τρεις διαφορετικούς τύπους τριχώματος: λείο, σγουρό ή μακρύτριχο, αλλά το λείο είναι το πιο δημοφιλές.
  • Η πρώτη επίσημη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων το 1972 ήταν ένα ντάσχουντ με το όνομα Waldi.
  • Τα ντάσχουντ ζουν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, περισσότερο από τις περισσότερες φυλές σκύλων. Πολλά διαφορετικά ντάσχουντ έχουν κρατήσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον γηραιότερο σκύλο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top