Ήταν σε αιχμαλωσία 40 χρόνια: Πέθανε η Kiska, η πιο μοναχική φάλαινα στον κόσμο

Φιλοζωικά νέα

Ένα θλιβερό νέο, κυκλοφορεί στα διεθνή μέσα του Καναδά, πως πέθανε η τελευταία αιχμάλωτη φάλαινα ή αλλιώς «η πιο μοναχική φάλαινα στον κόσμο».Η Kiska, η 47χρονη φάλαινα όρκα, πέθανε την Πέμπτη (9 Μαρτίου) από βακτηριακή μόλυνση. Το μοναχικό θηλαστικό πέρασε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες της ζωής του σε αιχμαλωσία, με περισσότερα από 12 χρόνια (από το 2011) σε απομόνωση.

Kiska: Η «πιο μοναχική φάλαινα του κόσμου»

Ζούσε στο Marineland, ένα ζωολογικό κήπο και λούνα παρκ στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στο Οντάριο του Καναδά. Η φάλαινα, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η «πιο μοναχική φάλαινα του κόσμου», πιάστηκε και απομακρύνθηκε από την οικογένειά της το 1979 στη θάλασσα της Ισλανδίας μαζί με τη φάλαινα Keiko, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία «Free Willy».

Πέρασε τη ζωή της σε αιχμαλωσία σε διάφορα θαλάσσια πάρκα προτού καταλήξει στο καναδικό. Πίσω από ένα τζάμι και μέσα στη θλίψη γινόταν θέαμα για τους επισκέπτες του πάρκου. Το θεματικό πάρκο κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 για κακομεταχείριση των ζώων, αφότου κυκλοφόρησαν βίντεο με την Kiska να χτυπά το κεφάλι και το σώμα της στα τσιμεντένια τοιχώματα της δεξαμενής της ή να μην κινείται καθόλου.

Τα τελευταία 12 χρόνια ζούσε αναμφίβολα μια φριχτή ζωή.

Όπως αναφέρει η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), «Η Kiska η όρκα πέθανε από βακτηριακή μόλυνση στη Marineland του Καναδά στο Οντάριο».Η Kiska αποτεφρώθηκε και θάφτηκε στο πάρκο όπου είναι θαμμένα και άλλα ζώα που έχουν πεθάνει.Είμαστε και θα είμαστε κατά των θαλάσσιων πάρκων και των ζωολογικών κήπων χωρίς κουβέντα. Τα ζώα δεν είναι θεάματα για εμάς τους περίεργους που θέλουμε να τα δούμε και να τα φωτογραφίσουμε μη νοιαζόμενοι την άθλια ζωή που κάνουν.

Τα ζώα δεν είναι δικά μας παιχνίδια. Είναι συναισθανόμενα πλάσματα που έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα με εμάς στη ζωή. Και η ζωή τους είναι μία και μοναδική όπως η δική μας και πρέπει να τη σεβαστούμε. Ας αφήσουν επιτέλους τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Δείτε φωτογραφίες της:

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top