Κλωτσιά έστειλε γάτα σε λίμνη – Στη δικαιοσύνη ο ανήλικος που κλώτσησε γατάκι στο Ροδίνι

Φιλοζωικά νέα

Ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώου ασκήθηκε σε ανήλικο στη Ρόδο. Ο νεαρός άνδρας παραπέμπεται στη δικαιοσύνη, έπειτα από βίντεο που τον δείχνει να κλωτσά και να πετά στη λίμνη του Ροδινιού ένα γατάκι. Δίωξη ασκήθηκε, επίσης, και σε όσους κοινοποίησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα στοιχεία του αγοριού.

Ποινική δίωξη στον ανήλικο

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, έπειτα από καταγγελία που έγινε από φορείς που ασχολούνται με την προστασία των ζώων στη Ρόδο, σε βάρος ενός εφήβου, με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε ο ίδιος στο Instagram δείχνοντάς τον να κλωτσάει ένα γατάκι και να το πετάει στη λίμνη του Ροδινιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr, άμεση ήταν αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου και με εντολή του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για κακοποίηση ζώου σε βάρος του ανήλικου αγοριού αλλά και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στη μητέρα του. Ο ανήλικος θα κληθεί να δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο το επόμενο διάστημα ενώ του έγινε και σχετική σύσταση.

Η παρέμβαση όμως του αρμόδιου εισαγγελέα προχώρησε ακόμη περισσότερο καθώς, βάσει των ίδιων πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε κοινοποίηση των στοιχείων του ανηλίκου (προφίλ) σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι έχει ήδη σχηματιστεί ποινική δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, η οποία αφορά όλα τα άτομα που έχουν προβεί στην κοινοποίηση των στοιχείων του ανήλικου αγοριού. Για την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκομένων βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

Σημειώνεται πως το όλο περιστατικό με το γατάκι καταγράφονταν σε βίντεο το οποίο έλαβε άμεσα διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο με την παρέμβαση για την άμεση πληροφόρηση του κοινού από την ομάδα “Liber Life Rhodes” και το μέλος κ. Τριανταφυλλιά Μαύρου όσο και από την ομάδα του Κυνοκομείου- συλλόγου Φιλοζωικής όπου και εκεί γνωστοποιήθηκε το γεγονός. Μάλιστα, η πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιούλα Διμέλη, με ανάρτησή της είχε γνωστοποιήσει πως έχει σταλθεί ήδη αναφορά προς την Εισαγγελία.

Στο βίντεο φαίνεται πως συμμετέχουν κι άλλα άτομα, πιθανότητα φίλοι, οι οποίοι δελεάζουν το γατάκι με τροφή προκειμένου αυτό να σταθεί μπροστά στη λιμνούλα. Τότε ο ανήλικος, κλωτσά το γατάκι μέσα στη λίμνη όπου τότε ολόκληρη η παρέα ξεσπά σε γέλια. Το γατάκι πανικοβλημένο κατάφερε ευτυχώς να βγει από τη λίμνη και να τραπεί σε φυγή.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top