Λαθροκυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε αρκουδάκι στη Φλώρινα

Φιλοζωικά νέα

Νεκρό από όπλο λαθροθήρα έπεσε ένα αρκουδάκι περσινής γέννας στην περιοχή Ραδόσι, κοντά στο Ξινό Νερό Φλώρινας!

Ξεσπούν οι φιλοζωικές

Την άτυχη αρκούδα, που ήταν ακόμα σε ηλικία που δεν έχει αποχωριστεί τη μητέρα του, εντόπισε κτηνοτρόφος της περιοχής που ενημέρωσε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Μάλιστα, δίπλα στο νεκρό αρκουδάκι βρέθηκαν και φρέσκα ίχνη από ενήλικο ζώο, πιθανόν από τη μητέρα αρκούδα που ήταν μαζί του.

Εκπρόσωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσαν στο σημείο που υπέδειξε ο ευαισθητοποιημένος κτηνοτρόφος. Από την εξέταση του ζώου διαπιστώθηκε ότι έφερε δύο τραύματα από όπλο, ένα διαμπερές στην κοιλιακή χώρα και ένα στον θώρακα. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Δασική Υπηρεσία Φλώρινας, εκπρόσωπος της οποίας μετέβη στην περιοχή.

“Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό έγκλημα”

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Καλλιστώ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό έργο «LIFE Bear-Smart Corridors». Πρόκειται για μία διεθνή συνεργασία μεταξύ Ολλανδίας, Ιταλίας και Ελλάδας, με στόχο την διατήρηση των πληθυσμών της εμβληματικής καφέ αρκούδας στην Κεντρική Ιταλία και την Ελλάδα, μέσω της διατήρησης και διασφάλισης της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων μετακίνησης και σύνδεσης των πληθυσμών αρκούδας, και της δημιουργίας «έξυπνων κοινοτήτων συνύπαρξης» ανθρώπων και αρκούδας.

Η αρκούδα προστατεύεται αυστηρά από την ελληνική και ενωσιακή νομοθεσία. Είναι ένα πολύτιμο είδος του φυσικού μας πλούτου και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς με σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος. Οι δύο οργανώσεις καλούν τις αρμόδιες αρχές να μην υποβαθμίσουν τη σημασία του γεγονότος αυτού και να προχωρήσουν άμεσα σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Δείτε τις εικόνες

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top