“Μια αγκαλιά στα αδέσποτα ζώα”: Η γιορτή αγάπης για αδέσποτα ζώα από την Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας

Φιλοζωικά νέα

Στο μαγικό πανόραμα του Πάρκου Ελευθερίας στο Δήμο Αθηναίων, μια μεγάλη γιορτή αγάπης και φροντίδας αναδεικνύει την ανάγκη για νέους ιδιοκτήτες για τα αδέσποτα ζώα. Τα μικρά και μεγάλα γατάκια και σκυλάκια, που έχουν περάσει από τη δυστυχία τους στους δρόμους και τα καταφύγια, πλέον αναζητούν την αγάπη και τη ζεστασιά ενός νέου σπιτιού.

Αδέσποτες γάτες και σκύλοι ψάχνουν να βρουν νέους ιδιοκτήτες που θα τους προσφέρουν αγάπη, στη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει η αστική πανίδα του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα του Δήμου και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

«Επιθυμούμε οι πολίτες να υιοθετήσουν όσο περισσότερα αδέσποτα γίνεται», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την ταχεία πρόοδο των προγραμμάτων υιοθεσίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, επισημαίνοντας ότι «οι δράσεις για τα ζώα αντανακλούν τον πολιτισμό μας».

Η γιορτή αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι άνοιξαν τα σπίτια και τις καρδιές τους για τα αδέσποτα ζώα που έχουν βρεθεί εγκαταλελειμμένα στους δρόμους και καταφύγια, αναζητώντας φροντίδα και αγάπη.

Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν και να δεχτούν την απεριόριστη αγάπη από τα κουταβάκια και τα γατάκια, που είναι έτοιμα να προσφέρουν χαρά και αγάπη. Στη γιορτή υπήρχαν επίσης δώρα και εκπλήξεις τόσο για τα αδέσποτα όσο και για τους επισκέπτες και συμμετέχοντες.

Η προϊσταμένη της αστικής πανίδας του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Μάτζη Μορφέτα, ανέφερε ότι στο καταφύγιο φιλοξενούνται 90 σκύλοι και 20 ακόμα σε συνεργαζόμενες δομές, καθώς και 30 μικρές γάτες προς υιοθεσία.

Η κυρία Μορφέτα σημείωσε επίσης ότι από τις αρχές του έτους έχουν συλλεχθεί 122 νέα αδέσποτα και 87 από αυτά έχουν ήδη υιοθετηθεί.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Διογένης, ένα αδέσποτο σκυλί με τρία πόδια και πολύ φιλικό χαρακτήρα, το οποίο αναζητά αγάπη και φροντίδα και κάποιον να του προσφέρει ένα σπίτι και μια καρδιά γεμάτη αγάπη.

Ποια είναι η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων αναλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων στην πόλη μας. Με μια οργανωμένη προσέγγιση, η ομάδα του Τμήματος επιδιώκει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή μεταχείριση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που ζουν στους δρόμους της πόλης μας.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Τμήματος είναι η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, ιδίως των σκύλων και των γατών, προκειμένου να τους παράσχει την κατάλληλη φροντίδα και προστασία. Αυτό περιλαμβάνει την κτηνιατρική εξέταση, τη στείρωση, την ηλεκτρονική σήμανση, και την προσωρινή φιλοξενία τους σε κατάλληλους χώρους, είτε αυτοί είναι το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων είτε σε σπίτια εθελοντών.

Επιπλέον, το Τμήμα ενθαρρύνει την υιοθεσία αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τις νομικές διαδικασίες, προωθώντας την έννοια της φιλοζωίας και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες για την προστασία των ζώων. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνει επιτυχώς προγράμματα ευαισθητοποίησης στα σχολεία και στο ευρύ κοινό σχετικά με τη σημασία της φροντίδας των ζώων και της φιλοζωίας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top