Μικρό αρκουδάκι εγκλωβίστηκε σε ξενοδοχείο – Επενέβη ομάδα διάσωσης

Φιλοζωικά νέα

Η μικρή αρκούδα έξι μηνών στην Καστοριά έχασε τον προσανατολισμό της και εγκλωβίστηκε σε προαύλιο χώρο ξενοδοχείου. Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου, με το δασαρχείο Καστοριάς και την ομάδα “Καλλιστώ” να ειδοποιούνται άμεσα για την απεγκλωβισμένη αρκούδα. Αν και πολίτες είχαν παρατηρήσει τη μικρή αρκούδα με τη μητέρα της στο δάσος πριν από αυτό, αποφασίστηκε να την απεγκλωβίσουν και να την απωθήσουν προς το βουνό για να επανασυνδεθεί με τη μητέρα της.

Οι μητέρες αρκούδες είναι υπερπροστατευτικές με τα μικρά τους

«Οι μητέρες αρκούδες είναι υπερπροστατευτικές με τα μικρά τους. Για αυτόν τον λόγο, σε περίπτωση που συναντήσουμε μόνο του ένα μικρό αρκουδάκι, δεν το πλησιάζουμε, καθώς είναι πολύ πιθανό η μητέρα του να βρίσκεται κοντά και να νιώσει απειλή από την ανθρώπινη παρουσία. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως αν μια αρκούδα βρεθεί στον δρόμο μας, μένουμε ψύχραιμοι/ες, δεν φωνάζουμε και δεν προσπαθούμε να την τρομάξουμε. Απομακρυνόμαστε ήρεμα, δίνοντας χώρο στην αρκούδα να συνεχίσει τη διαδρομή της. Δεν πετάμε σε καμία περίπτωση κλαδιά, πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς θα εκλάβει την πράξη αυτή ως απειλή. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε μια αρκούδα να κινείται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ειδοποιούμε το δασαρχείο και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής» επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η οργάνωση «Καλλιστώ».

Η σχέση του ανθρώπου με τα μεγάλα σαρκοφάγα όπως η αρκούδα, ο λύκος, ο λύγκας και το τσακάλι ήταν πάντα ανταγωνιστική. Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι η παρουσία αυτών των ειδών σε μια περιοχή αποτελεί ένδειξη της καλής κατάστασης των δασικών, ορεινών και αγροτικών οικοσυστημάτων. Όταν όμως η ισορροπία διαταράσσεται, ζώα όπως οι αρκούδες εμφανίζονται ακόμη και σε πόλεις.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top