Μυτιλήνη: Άνδρας συνελήφθη γιατί είχε δεμένα τα πόδια του γαϊδάρου του-Το λεγόμενο

Φιλοζωικά νέα

Το δέσιμο των ποδιών των ζώων είναι μια απάνθρωπη πρακτική που συχνά εφαρμόζεται στην Ελλάδα και αλλού. Αυτή η πρακτική μπορεί να προκαλέσει άγχος, απώλεια αίσθησης ισορροπίας και άλλα προβλήματα υγείας στα ζώα. Το παστούρωμα είναι το δέσιμο των ποδιών των ζώων (κυρίως παραγωγικών και ιπποειδών) μεταξύ τους, συνήθως ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς ή τα πόδια ανά δύο δεμένα (διπλή παστούρα).

Η σύλληψη άνδρα στη Λέσβο

Ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώου ήρθε στην επιφάνεια όταν στην περιοχή του Πλωμαρίου στη Λέσβο συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Ο κακοποιητής διατηρούσε στην παραπάνω περιοχή γαϊδούρι μη τηρώντας κανόνες ευζωίας καθώς είχε δεμένα δύο πόδια του μεταξύ τους με λουρί.

Είχε δηλαδή επιβάλει το λεγόμενο «παστούρωμα», το οποίο και απαγορεύεται αυστηρά.

Τι είναι το παστούρωμα

Το παστούρωμα είναι το δέσιμο των ποδιών των ζώων (κυρίως παραγωγικών και ιπποειδών) μεταξύ τους, συνήθως ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς ή τα πόδια ανά δύο δεμένα (διπλή παστούρα).

Ακόμα πιο βάρβαρη πρακτική είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου με το κεφάλι, κάτι που συνηθίζουν σε βοοειδή.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη του γαϊδάρου βεβαιώθηκε και προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top