Νεαρό δελφίνι εμφανίζεται στα ρηχά προκαλώντας έκπληξη στους λουόμενους- Δείτε το βίντεο

Φιλοζωικά νέα

Στη Νέα Πέραμο Καβάλας, οι λουόμενοι εντυπωσιάστηκαν όταν παρατήρησαν ένα νεαρό δελφίνι να περιφέρεται και να κάνει βουτιές στα ρηχά νερά. Το Δίκτυο Αρίων ειδοποιήθηκε αμέσως για να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για το δελφίνι.

Ένας εξειδικευμένος κτηνίατρος και ένας εθελοντής συνεργάστηκαν για να καθοδηγήσουν το δελφίνι προς τα ανοιχτά. Οι αρχικές ενδείξεις έδειξαν ότι το δελφίνι ήταν υγιές και πιθανόν είχε απομακρυνθεί από το κοπάδι του. Παρόλα αυτά, παρακολούθησαν την περιοχή για να διασφαλίσουν ότι το δελφίνι δεν θα επιστρέψει στα αβαθή.

Το Δίκτυο Αρίων συμβουλεύει τον κόσμο να μην προσπαθεί να κυνηγήσει ή να πιάσει το δελφίνι και να απομακρυνθεί από κοντά του. Σε περίπτωση παρόμοιων περιστατικών, οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με το πλησιέστερο λιμεναρχείο και το Δίκτυο Αρίων για να λάβουν καθοδήγηση και βοήθεια.

Βίντεο από το περιστατικό δείχνει το δελφίνι στα ρηχά νερά της περιοχής, προκαλώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων

Σύμφωνα με την ανάρτηση:

“Νεαρό ζωνοδέλφινο εκθαλασσώθηκε ζωντανό στα ρηχά της Νέας Περάμου Καβάλας και η κτηνίατρος του Δικτύου του ΑΡιΩΝ κ. Σοφία Καριοφυλλίδου τηλεφώνησε άμεσα στον ΑΡΙΩΝ για να συντονιστεί και να προσφέρει επιτόπου τις πρώτες βοήθειες. Εθελοντής καθοδήγησε με τις οδηγίες που δοθήκανε το νεαρό δελφινάκι προς τα ανοιχτά. Η πλευστότητα του δελφινιού είναι καλή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη μήπως και επανέλθει στα αβαθή. Το απόγευμα ενημερωθήκαμε από την κα Δήμητρα Γκίνη πως το δελφίνι εμφανίστηκε σε γειτονική παραλία στη Νέα Πέραμο την παραλία Στάκη. Εκεί ξαναπήγε η κτηνίατρος του Αρίων αλλά και πάλι το δελφίνι είχε απομακρυνθεί από μόνο του. Είμαστε σε επιφυλακή μήπως και εάν ξαναεμφανιστεί το δελφίνι στην ευρύτερη περιοχή.

Παρακαλούμε πολύ τον κόσμο να μη προσπαθεί να κυνηγήσει ή να πιάσει το δελφινάκι και να απομακρυνθεί από κοντά του. Αντίθετα, να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο λιμεναρχείο και τον Αρίων.”

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top