Οργή προκάλεσε ο Μπέκαμ: Εντονες αντιδράσεις των Νορβηγών για το ψάρεμα σολομών

Πρόσωπα Φιλοζωικά νέα

Η φωτογραφία του David Beckham να ψαρεύει σολομούς στη Νορβηγία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς φαίνεται ότι έλαβε ειδική άδεια για μια δραστηριότητα που έχει αυστηρά περιοριστεί. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής βιντεοσκοπήθηκε πρόσφατα να ψαρεύει σε έναν ποταμό κοντά στο Sognefjord στη Νορβηγία, στην περιοχή Laerdal, γνωστή ως “η βασίλισσα των ποταμών για σολομούς”.

Δείτε το βίντεο:

Ένας νορβηγικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας δημοσίευσε πλάνα που φαίνεται να δείχνουν τον Beckham να ασχολείται με την αλιεία σε έναν ποταμό κοντά στο Sognefjord.

Σύμφωνα με αναφορές των Times, ο πρώην ποδοσφαιριστής βιντεοσκοπήθηκε την περασμένη εβδομάδα να ασχολείται με το ψάρεμα σε έναν ποταμό που συνήθως επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί.

Η περιοχή Laerdal στη νοτιοδυτική Νορβηγία είναι γνωστή ως «η βασίλισσα των ποταμών για σολομούς».

Τοπικοί κάτοικοι ισχυρίστηκαν ότι ο Beckham και η παρέα του είχαν ειδική μεταχείριση προκειμένου να ασχοληθούν με την αλιεία στον ποταμό Laerdal. Η κριτική έρχεται κατά την περίοδο που η αλιεία σολομού έχει υποστεί αυστηρούς περιορισμούς στη Νορβηγία, λόγω της ταχείας μείωσης του πληθυσμού του.

Ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ο Beckham φαίνεται να επωφελήθηκε από ένα “ειδικό παραθυράκι” στους κανονισμούς για να έχει πρόσβαση στον εν λόγω ποταμό με τους φίλους του. Η Liv Signe Navarsete, κυβερνήτης της κομητείας, φέρεται να επέτρεψε την εκδήλωση του ταξιδιού του Beckham παρά τις αντιδράσεις του τοπικού πληθυσμού.

Οι αρχές της Νορβηγίας έχουν απαγορεύσει την αλιεία άγριου σολομού σε 33 ποτάμια της χώρας αυτό το καλοκαίρι, εξαιτίας της απότομης μείωσης του αριθμού των σολομών, λόγω κλιματικών αλλαγών και της ιχθυοκαλλιέργειας.

Το “stamfiske”, ένα πρόγραμμα που συλλέγει σολομούς για τεχνητή γονιμοποίηση, περιλαμβάνει δωρεές έως και 1,4 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 118,000 ευρώ) σε ομάδες προστασίας του σολομού. Δεν είναι σαφές αν ο Beckham συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα ή κατέστησε δωρεά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής παραβίασε τους νόμους.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top