Πανικός σε παραλία: Εμφανίστηκε καρχαρίας σε ρηχά νερά – Έκλεισαν την παραλία

Φιλοζωικά νέα

Πανικός προκλήθηκε στην παραλία Μελενάρα της Γκραν Κανάρια, όταν ένας καρχαρίας εμφανίστηκε στα ρηχά νερά της ανατολικής ακτής του νησιού. Οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του καρχαρία και έσπευσαν να βγουν από τη θάλασσα τρομοκρατημένοι, ενώ άλλοι παρακολουθούσαν το σκηνικό από την ασφάλεια της άμμου.

Η παραλία έκλεισε άμεσα και οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του καρχαρία, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Η επανέναρξη της παραλίας παραμένει αβέβαιη. Σύμφωνα με τους ντόπιους, πρόκειται για σφυροκέφαλο καρχαρία, ο οποίος μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα σε μήκος και να ζυγίζει έως 1.000 κιλά, αν και τα μικρότερα μεγέθη είναι πιο συνηθισμένα.

Τι να κάνετε αν δείτε καρχαρία;

Αν βρεθείτε σε μια περιοχή όπου υπάρχει κίνδυνος συνάντησης με καρχαρία, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να ακολουθήσετε ορισμένα βασικά βήματα για την ασφάλειά σας:

  1. Μην πανικοβάλλεστε: Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία και να σκεφτείτε σαφώς.
  2. Κολυμπήστε σιγά και με σταθερό ρυθμό: Η γρήγορη κίνηση ενδέχεται να εντείνει το ενδιαφέρον του καρχαρία.
  3. Παρακολουθείστε τον καρχαρία: Προσπαθήστε να διατηρήσετε το ζώο στο οπτικό πεδίο σας και να παρακολουθείτε την κίνησή του.
  4. Απομακρυνθείτε από την περιοχή με ασφάλεια: Εάν είστε κοντά στην ακτή, κολυμπήστε αργά προς τη στεριά. Αν είστε σε σκάφος, μετακινηθείτε προς την ακτή με σύνεση.
  5. Χρησιμοποιήστε αντικείμενα ασφαλείας αν είναι διαθέσιμα: Εάν έχετε κάποιο αντικείμενο που μπορεί να λειτουργήσει ως αποτρεπτικό (όπως ένα πτυσσόμενο καγιάκ ή μια πλαστική σανίδα), χρησιμοποιήστε το για να διατηρήσετε απόσταση από τον καρχαρία.
  6. Αν κολυμπάτε με άλλα άτομα, κοινοποιήστε τη θέση του καρχαρία και σχεδιάστε την κίνησή σας από κοινού: Η ομαδική συνεργασία μπορεί να βοηθήσει στην ασφαλή απομάκρυνση.

Πάντα θυμηθείτε ότι οι επιθέσεις καρχαρία σε ανθρώπους είναι σπάνιες, και η σωστή γνώση και προετοιμασία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top