Πλήγμα στην Αμφιλοχία: Πολλά άλογα του Πετάλα ξεψυχούν στην άσφαλτο, πολλά ατυχήματα

Τα άγρια άλογα της Πετάλα, τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το φυσικό τους περιβάλλον, πεθαίνουν στην άσφαλτο σε τροχαία ατυχήματα ή σκοτώνονται από ασυνείδητους πολίτες στις φάρμες τους.

Γιατί τα άλογα κατεβαίνουν στα πεδινά;

Τα πανέμορφα άλογα των Πετάλων αποτελούν μεγάλο πλήγμα για την περιοχή της Αμφιλοχίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί ανεμογεννήτριες κατά μήκος των βουνών, αναγκάζοντας τα άλογα να κατέβουν στα πεδινά, προκαλώντας πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες των αγροτών και προκαλώντας φόβο και τρόμο για ατυχήματα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Το πιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα ήταν ο θάνατος τεσσάρων αλόγων στην Ιόνια Οδό τον Ιανουάριο του 2017.

Οι καλλιέργειες έχουν επίσης υποστεί σοβαρές ζημιές και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση για να λάβουν οποιεσδήποτε υπηρεσίες. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, πολίτης της Λεπενούς θεώρησε σωστό να σκοτώσει άλογα που είχαν καταπατήσει τη γη του, προκαλώντας αποτροπιασμό.

Ρεαλιστικές προτάσεις

Ρεαλιστικές προτάσεις, όπως η δημιουργία ενός πάρκου όπου τα άγρια άλογα θα μπορούσαν να διατηρούνται, να ποτίζονται και να διαχειρίζονται με ασφάλεια, δεν έχουν γίνει ακόμη δεκτές θετικά από τους κατοίκους και τους αξιωματούχους της περιοχής.
Σήμερα το πρωί, Τρίτη 29 Αυγούστου, ένα νεαρό άλογο βρέθηκε νεκρό στην άκρη του δρόμου, λίγο μετά το στάδιο των Σαρδινίων, σε πιθανό τροχαίο ατύχημα. Το άτυχο άλογο παρέμεινε εγκαταλελειμμένο στο σημείο μέχρι αργά το απόγευμα.

Δείτε βίντεο με το άλογο στο αγρόκτημα και την άσφαλτο που κατέγραψε ο κτηνοτρόφος.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr