Πολλά συγχαρητήρια: Τιμήθηκε η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας Κική Καραθανάση για τη δράση της

by Μ. Καραμάνδου

Η κυρία Κική Καραθανάση τιμήθηκε για την σημαντική κοινωνική της προσφορά. Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα “Συμμετοχή γυναικών σε θέσεις ευθύνης”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου και περιελάμβανε συζητήσεις για τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης σε διάφορους τομείς.

Ανάμεσα στις γυναίκες που τιμήθηκαν, βρισκόταν και η κυρία Κική Καραθανάση, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, για την αφοσίωσή της στη φροντίδα και την προστασία των ζώων. Μέσω του έργου της, έχει βοηθήσει στην υιοθεσία περίπου 3.000 αδέσποτων ζώων τα τελευταία 20 χρόνια και έχει συμβάλει στο να μην υπάρχει πλέον αδέσποτο σκυλί στην περιοχή.

Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς. Επιπλέον, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την ευζωΐα των αδέσποτων ζώων, υπό τον τίτλο “Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα 0-stray-city”. Καλείται ο κόσμος να συμβάλει στη συγκέντρωση τροφής και ειδών που χρειάζονται τα ζώα που φροντίζει ο φιλοζωικός σύλλογος της περιοχής.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του

“Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας είναι επίσημα αναγνωρισμένο σωματείο (#25700) και έχει ως βασικό σκοπό του τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ιδρύθηκε το 2005 και από το 2006, οι συνεχείς ανάγκες νοσηλείας και φιλοξενίας τραυματισμένων και εγκαταλελειμμένων ζώων οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας για τα ζώα που βρίσκονται στη φροντίδα του Συλλόγου.

Η λειτουργία του σωματείου και του χώρου φιλοξενίας των ζώων είναι 100% εθελοντική. Ο Σύλλογος δεν λαμβάνει καμία επιδότηση από το Δήμο ή από κάποιον άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε δωρεές, εικονικές υιοθεσίες και έσοδα από τα παζάρια που διοργανώνει.

Εκτός της περίθαλψης των ζώων, σημαντική δράση του Συλλόγου είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με σχολεία, είτε στο χώρο τους, είτε στο χώρο μας. Στόχος, η μετάδοση φιλοζωικής παιδείας και η καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα ζώα.”

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr