“Πρόληψη – Διάσωση Ανθρώπων-Ζώων και Οικοσυστημάτων”: Η εκδήλωση της ΠΦΠΟ που βράβευσε τον κ. Μίμη Δομάζο

Φιλοζωικά νέα

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα που επικράτησε στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 20 Απριλίου η εκδήλωση της ΠΦΠΟ με θέμα “Πρόληψη – Διάσωση Ανθρώπων-Ζώων και Οικοσυστημάτων”.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από την πρόεδρο κα. Άννα Τοσούνογλου και την υπεύθυνη της Ομάδας Παιδείας κα. Χριστίνα Νομικού.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης περιλάμβαναν τον κ. Θανάση Λασκούδη, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, και την κα. Σοφία Παυλάκη, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΠΦΠΟ απένειμε βραβείο στον Στρατηγό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου κ. Μίμη Δομάζο και στην κόρη του κα. Πόπη Δομάζου για τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό και τη φιλοζωία. Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Μίμη Δομάζου είναι η πρώτη δωρεάν ακαδημία για παιδιά, με το μόνο αντίτιμο να είναι τροφή για τα αδέσποτα. Ο Μίμης Δομάζος, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει την πρώτη δωρεάν Ακαδημία Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, με τον όρο να προσφέρουν οι συμμετέχοντες τροφή για τα αδέσποτα ζώα. Αυτή η πρωτοβουλία που είναι μια από τις πρώτες στην Ελλάδα και αποτελεί έναν τρόπο για να στηριχθούν οι αδέσποτοι φίλοι, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών να προπονούνται δωρεάν. Αντί για αμοιβή, οι συμμετέχοντες φέρνουν τροφή για τα αδέσποτα ζώα μια φορά το μήνα.

Χαιρετισμό προς την εκδήλωση έκαναν η ομάδα της Alma Libre με τον κ. Βαγγέλη Συνοδινό και τον Αλέξη Ματζώρο, καθώς και η ομάδα Dog’s Voice με την κα. Έλενα Δέδε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η κα. Μάρσα Δημοπούλου, Ειδική Γραμματέας για τα Ζώα Συντροφιάς εκ μέρους του Πρωθυπουργού, η κα. Ελευθερία Μωραϊτάκη, Εντεταλμένη Υγείας Ζώων της Περιφέρειας Αττικής εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής, καθώς και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων και οργανώσεων.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, η εταιρεία καλλυντικών Juliette Armand, το ξενοδοχείο Μάτι, το Ris Project, το Doggit και η Dream Team.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top