Ρεκόρ Γκίνες: Αναγνωρίστηκε επίσημα ως ο ψηλότερος ζωντανός σκύλος στον κόσμο

Φιλοζωικά νέα

Ο Kevin, ένας τρίχρονος Great Dane από το West Des Moines της Iowa, κέρδισε επίσημα τον τίτλο του ψηλότερου ζωντανού σκύλου στον κόσμο από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Στέκεται στα τέσσερα πόδια – από “τα πόδια του μέχρι το ακρώμιο του” – φτάνοντας περίπου το 1 μέτρο.

Το Γκίνες ανακοίνωσε τον νέο τίτλο του Κέβιν την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Ο οργανισμός μοιράστηκε επίσης ότι ο σκύλος, που πήρε το όνομά του από τον πρωταγωνιστή της σειράς “Μόνος στο σπίτι”, έχει το μέσο ύψος ενός τρίχρονου ανθρώπου.

Ο σκύλος Great Dane πιστοποιήθηκε επίσημα στην Αϊόβα από το Γκίνες στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η οικογένεια του Κέβιν αποτελείται από τους ιδιοκτήτες Τρέισι και Ρότζερ Γουλφ, τα μικρά παιδιά τους Αλεξάντερ και Έιβα και μερικά άλλα ζώα.

Ο Bobi, ο γηραιότερος σκύλος όλων των εποχών, στερήθηκε τον τίτλο του από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες μετά από εξέταση στοιχείων
Η Τρέισι, η οποία εργάζεται σε κτηνιατρική κλινική, δήλωσε στο Γκίνες ότι ο Κέβιν είναι ένα “μεγάλο μωρό” που συχνά συμπεριφέρεται σαν να μην είναι τόσο μεγάλος όσο είναι.

“Δεν νομίζω ότι γνωρίζει ότι είναι τόσο μεγάλος όσο είναι. Προσπαθεί συνεχώς να στριμώχνεται σε μικρά κρεβάτια και να κάθεται πάνω μας και να κάνει όλα όσα κάνουν τα μικρότερα σκυλιά”, δήλωσε η μαμά του σκύλου.

Η Τρέισι πρόσθεσε ότι ο Κέβιν είναι ένας μεγάλος σκύλος με μεγάλη καρδιά.

“Ο Κέβιν είναι η επιτομή ενός ευγενικού γίγαντα”, δήλωσε η Τρέισι στο Guinness. “Φοβάται τα περισσότερα πράγματα … Φοβάται την ηλεκτρική σκούπα. Δεν την αφήνει να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 6 μέτρων! Θα πηδήξει και θα τρέξει για να ξεφύγει από αυτήν”.

Σε αντίθεση με τις ηλεκτρικές σκούπες, ο Μεγάλος Δανός τα πάει καλά και με άλλα σκυλιά – αν και μερικές φορές χρειάζονται χρόνο για να συνηθίσουν το ανάστημα του Κέβιν.

Η οικογένεια Γουλφ αποφάσισε να πάρει τον Κέβιν μετά το θάνατο του Μεγάλου Δανιού που είχαν πριν από αυτόν, της Κόρα. Ήταν ο τελευταίος διαθέσιμος από μια γέννα που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο από έναν φίλο της οικογένειας.

“Ο συγχρονισμός ήταν απλά τέλειος για εμάς”, δήλωσε η Tracy. “Δεν θα σκεφτόμουν να πάρω έναν Μεγάλο Δανό για λίγο καιρό μετά την απώλεια του προηγούμενου μας. Αλλά τα παιδιά ήταν μικρά και σκέφτηκα ότι ένα κουτάβι θα ήταν υπέροχο γι’ αυτά”.

Η οικογένεια σύντομα συνειδητοποίησε ότι ο Κέβιν ήταν ήδη ένας από τους ψηλότερους σκύλους που είχαν δει πριν κλείσει τον ένα χρόνο ζωής του. Σήμερα, έχει περίπου 10 φορές το μέγεθος του μικρότερου ζωντανού σκύλου στον κόσμο, της Pearl (ύψος 9,14 εκατοστά). Τον σημερινό τίτλο του Κέβιν κατείχε ο Μεγάλος Δανός Zeus, ο οποίος πέθανε από καρκίνο πέρυσι, αφού είχε ύψος 1,5 μέτρα και 5,18 εκατοστά.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top