Σε κακή κατάσταση: Εξαντλημένο φλαμίνγκο εντοπίστηκε να περιπλανιέται σε κεντρικό δρόμο στην Σαλαμίνα

Την Τρίτη 29 Αυγούστου, ένα νεαρό φλαμίνγκο εθεάθη να περπατά στην οδό Σαλαμίνας και οι περαστικοί σταμάτησαν για να θαυμάσουν το όμορφο πουλί, ελπίζοντας να μην το τρομάξουν.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φλαμίνγκο

Ο φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης έτυχε να περάσει από την περιοχή των Αμπελακίων όταν είδε το φλαμίνγκο να περιφέρεται τυχαία στη λεωφόρο και άδραξε την ευκαιρία να το φωτογραφίσει.

Όπως αναφέρει ο κ. Σεβαστιάδης στην εισήγησή του, το πουλί ήταν ήρεμο και ψύχραιμο και δεν έδειχνε να ενοχλείται από την κίνηση ή τον κόσμο που το παρακολουθούσε.

Όπως ήταν φυσικό, τα αυτοκίνητα σταμάτησαν και συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου.

Η κατάσταση του φλαμίνγκο

Σύμφωνα με τον κ. Σεβαστιάδη, αρκετές γυναίκες που βρίσκονταν στη σκηνή εντόπισαν το σακάκι, το πλησίασαν ήρεμα, το τύλιξαν απαλά για να μην τρομάξει και κανόνισαν να μεταφερθεί σε κτηνιατρική κλινική και στη συνέχεια σε κέντρο άγριας ζωής.

Αυτή την εποχή του χρόνου, τα φλαμίνγκο μεταναστεύουν κυρίως στην Αφρική και τις αραβικές χώρες. Τα νεαρά φλαμίνγκο που επισκέφθηκαν το νησί πιθανότατα προέρχονταν από ένα σμήνος που είχε έρθει για να ξεκουραστεί και να τραφεί στον υδροβιότοπο της Βουρκάλης Μεγάρων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης, το πουλί ήταν αφυδατωμένο, με υπογλυκαιμία και υποθερμία σε κατάσταση εξάντλησης και τρομοκρατημένο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr