Σπάνιο φαινόμενο: Γεννήθηκε ένα λευκό βουβάλι και οι εικόνες εντυπωσιάζουν

Φιλοζωικά νέα

Ένα σπάνιο λευκό βουβάλι που φέρεται να γεννήθηκε στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone εκπληρώνει μια προφητεία των Λακότα που προβλέπει καλύτερους καιρούς μπροστά μας και την ανάγκη για καλύτερη φροντίδα της Γης.

Το εξαιρετικά σπάνιο βουβάλι -που ονομάζεται επίσης βίσωνας- γεννήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου στη βορειοανατολική γωνία του πάρκου και απαθανατίστηκε από τη φωτογράφο Erin Braaten, η οποία επισκέφθηκε το πάρκο και είδε το μοσχάρι λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του. Οι υπεύθυνοι του πάρκου δεν είχαν ακόμη δει το μοσχάρι αυτοπροσώπως κατά τη στιγμή της αναφοράς του Associated Press.

Δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν ποσοτικά πόσο σπάνια είναι η γέννηση ενός λευκού μοσχαριού, αλλά δεν είχαν κανένα αρχείο για να έχει γεννηθεί ποτέ στο πάρκο στο παρελθόν.

Το νεαρό ζώο θεωρείται ιερό από πολλές φυλές ιθαγενών Αμερικανών και μερικές φορές αποκαλείται “βίσονας πνεύμα” ή “βίσονας φάντασμα”, σύμφωνα με το KTVQ.

Σύμφωνα με τον θρύλο της φυλής Lakota, όπως αναφέρει το AP, πριν από 2.2000 χρόνια, όταν η τροφή τελείωνε στην περιοχή και οι καιροί ήταν άσχημοι, μια Γυναίκα με Λευκό Βίσωνα εμφανίστηκε σε ένα μέλος της φυλής, παρουσιάζοντάς του μια πίπα με μπολ και ένα δέμα. Επίσης, δίδαξε στο άτομο πώς να προσεύχεται και είπε ότι η πίπα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να φέρει τρόφιμα στην περιοχή.

Όταν έφυγε, μεταμορφώθηκε σε ένα λευκό βουβάλι

“Και κάποια μέρα, όταν οι καιροί θα είναι και πάλι δύσκολοι”, δήλωσε στο AP ο Arvol Looking Horse, ο πνευματικός ηγέτης των Λακότα, “θα επιστρέψω και θα σταθώ στη γη ως λευκό βουβαλίσιο μοσχάρι, με μαύρη μύτη, μαύρα μάτια, μαύρες οπλές”.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Braaten στο Facebook, το μοσχάρι που γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου φαίνεται να έχει ακριβώς αυτά τα σημάδια.

“Η γέννηση αυτού του μοσχαριού είναι ταυτόχρονα ευλογία και προειδοποίηση. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα”, δήλωσε το Looking Horse στο AP. Είπε ότι ενώ σημαίνει ότι η ευημερία είναι μπροστά μας, είναι επίσης μια προειδοποίηση για καλύτερη φροντίδα της γης.

“Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα”, δήλωσε η Braaten στο KTVQ. “Ήταν τόσο σουρεαλιστικό. Απλά ήξερα ότι ήταν κάτι ξεχωριστό και ένα από τα πιο ωραία πράγματα που έχω φωτογραφίσει ποτέ”.

Σύμφωνα με το AP, το 2023 η κακοκαιρία οδήγησε πολλά βουβάλια του Yellowstone που είχαν κάνει το πάρκο σπίτι τους σε χαμηλότερα υψόμετρα, προσθέτοντας στη σπανιότητα της γέννησης του μοσχαριού.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top