Συντονισμός για τα ζώα στη πυρκαγιά της Πάτρας: Μπράβο για τον συντονισμό και τη συνεργασία

Φιλοζωικά νέα

Η κοινότητα στην Πάτρα αντιμετωπίζει μια κρίσιμη κατάσταση καθώς οι φωτιές έχουν πλήξει ανθρώπους και ζώα. Σύμφωνα με την εθελόντρια και μέλος της Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος και Οικολογίας (ΠΦΠΟ), Αλεξάνδρα Δημοπούλου, όλα τα ζώα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές θα μεταφερθούν με φορτηγά του Δήμου Πατρέων και θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Λαού.

Η κ. Δημοπούλου καλεί επειγόντως εθελοντές για βοήθεια στη μεταφορά και φροντίδα των ζώων.

Παράλληλα, η κτηνιατρική κλινική της Βασιλικής Νταβλούρου στην οδό Λοχαγού Μενούνου 8, Πάτρα, θα είναι ανοιχτή για να παρέχει άμεση ιατρική περίθαλψη σε ζώα που έχουν πληγεί από τις φωτιές. Ειδικά μικρόσωμα σκυλιά και βραχυκεφαλικές φυλές, όπως yorkshire terrier, maltese, chihuahua, pekinese, μπουλντόγκ και μπόξερ, είναι ευάλωτα στην εισπνοή καπνού και χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και ανάγκες στον τομέα της φροντίδας των ζώων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Νταβλούρου στο τηλέφωνο 261 062 4880.

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, παρακαλούμε να προσπαθήσετε να πάρετε μαζί σας τα ζώα σας ή να τα αφήσετε ελεύθερα, αν δεν είναι ασφαλές να τα μεταφέρετε. Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε ζώα κατά τη διάρκεια της εκκένωσης χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας.

Προστασία ζώων κατά την πυρκαγιά: Πώς να δράσετε για την ασφάλειά τους

Κατά την έκδοση προειδοποίησης για πυρκαγιά, η προετοιμασία για την ασφάλεια των ζώων σας είναι ζωτικής σημασίας. Εδώ είναι μερικά σημαντικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατέψετε τα αγαπημένα σας κατοικίδια:

  1. Προετοιμασία Εκ των Προτέρων: Συμπεριλάβετε τα κατοικίδιά σας στο σχέδιο εκκένωσης του σπιτιού σας. Εκπαιδεύστε τα να αντιδρούν σε εντολές όπως “έξω” ή “μέσα” και κατασκευάστε ένα τσαντάκι έκτακτης ανάγκης για τα πιο σημαντικά αντικείμενα τους.
  2. Κοινοποίηση Πληροφοριών: Ενημερώστε τους γείτονές σας ή άλλα μέλη της οικογένειάς σας για τις ανάγκες των ζώων σας, ειδικά αν δεν είστε στο σπίτι σε περίπτωση εκκένωσης.
  3. Σχέδιο Φυγής: Εντός της έκτακτης ανάγκης, αφήστε τα κατοικίδιά σας ελεύθερα, αν είναι ασφαλή, ή προσπαθήστε να τα πάρετε μαζί σας. Μερικές φορές, απλώς να τα αφήσετε είναι η καλύτερη επιλογή.
  4. Ιατρική Περίθαλψη: Συμπεριλάβετε τα ζώα σας στις ιατρικές συνταγές, και καταγράψτε την ταυτότητά τους, τα ιατρικά τους αρχεία.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top