«Τα αδέσποτα ζώα έχουν τώρα δίκη τους φωνή» Το συγκινητικό μήνυμα του Ευάγγελου Γιαννόπουλου εντεταλμένου συμβούλου Αστικής Πανίδας στη γιορτή υιοθεσίας του δήμου Αθηναίων

Φιλοζωικά νέα

Στο Πάρκο Ελευθερίας στο Δήμο Αθηναίων, μια μεγάλη γιορτή αγάπης και φροντίδας αναδεικνύει την ανάγκη για νέους ιδιοκτήτες για τα αδέσποτα ζώα. Τα μικρά και μεγάλα γατάκια και σκυλάκια, που έχουν περάσει από τη δυστυχία της ζωής στους δρόμους και τα καταφύγια, πλέον αναζητούν την αγάπη και τη ζεστασιά ενός νέου σπιτιού.

Σε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, εξέφρασε την προθυμία της πόλης να στηρίξει την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, υπογραμμίζοντας τη σημασία των προγραμμάτων υιοθεσίας. Επίσης, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την προστασία των ζώων τα επόμενα χρόνια.

Γιορτή Υιοθεσίας: Η αγκαλιά της Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηνών στα Αδέσποτα Ζώα

Αυτή η γιορτή αφιερώθηκε σε όλους όσους ανοίγουν τις αγκάλες και τις καρδιές τους στα αδέσποτα ζώα, προσφέροντάς τους την αγάπη και την περιποίηση που χρειάζονται.

Πλήθος κόσμου, μικρών και μεγάλων, συνέρρευσε στο πάρκο, απολαμβάνοντας την παρέα των ζώων, ενώ πολλά από αυτά έδωσαν την ευκαιρία για μια νέα αρχή, μέσα από την υιοθεσία.

Η προϊσταμένη της αστικής πανίδας του Δήμου Αθηναίων, κα. Μαρία Μάτζη Μορφέτα, αποκάλυψε ότι το καταφύγιο φιλοξενεί πολλά ζώα που αναζητούν νέο σπίτι και αγάπη. Σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα υιοθεσίας έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με πολλά ζώα να βρίσκουν ήδη νέους ιδιοκτήτες.

Μια ιδιαίτερη παρουσία στην εκδήλωση είχε και ο Διογένης, ένα αδέσποτο σκυλί με τρία πόδια, που χρειάζεται μια αγαπημένη οικογένεια.

Ποια είναι η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων αναλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων στην πόλη μας. Με μια οργανωμένη προσέγγιση, η ομάδα του Τμήματος επιδιώκει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή μεταχείριση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που ζουν στους δρόμους της πόλης μας.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Τμήματος είναι η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, ιδίως των σκύλων και των γατών, προκειμένου να τους παράσχει την κατάλληλη φροντίδα και προστασία. Αυτό περιλαμβάνει την κτηνιατρική εξέταση, τη στείρωση, την ηλεκτρονική σήμανση, και την προσωρινή φιλοξενία τους σε κατάλληλους χώρους, είτε αυτοί είναι το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων είτε σε σπίτια εθελοντών.

Επιπλέον, το Τμήμα ενθαρρύνει την υιοθεσία αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τις νομικές διαδικασίες, προωθώντας την έννοια της φιλοζωίας και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες για την προστασία των ζώων. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνει επιτυχώς προγράμματα ευαισθητοποίησης στα σχολεία και στο ευρύ κοινό σχετικά με τη σημασία της φροντίδας των ζώων και της φιλοζωίας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top