Θετική έκβαση: Βαριά τραυματισμένος σκύλος αρνιόταν να κατέβει από βουνό και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση

by Δήμητρα Τουρλίδα

Μια συγκινητική ιστορία που αποδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης αλληλεγγύης και τη θετική έκβαση που μπορεί να έχει μια συντροφική πράξη απλών ανθρώπων απέναντι σε έναν αδικημένο συντροφικό μας φίλο. Ένας βαριά τραυματισμένος σκύλος, ακολουθώντας το ένστικτό του, είχε επιβιώσει από ένα ατύχημα σε ένα απότομο βουνό, όμως αρνιόταν να κατέβει πίσω προς την ασφάλεια της κοιλάδας. Καθώς η ώρα περνούσε και ο κίνδυνος για τον τραυματισμένο σκύλο αυξανόταν, οι άνθρωποι στη γύρω περιοχή συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να κινητοποιηθούν για να τον βοηθήσουν. Στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση, με εθελοντές από την τοπική κοινότητα, αρχές και ειδικευμένους σκύλους διάσωσης, που ενώθηκαν σε ένα κοινό στόχο: να σώσουν τον τραυματισμένο σκύλο και να τον φέρουν ασφαλή στη βάση τους.

Η επιχείρηση διάσωσης

Ένας μεγαλόσωμος σκύλος με ένα μπουμπουκ στο πόδι δεν ήθελε να κάνει βόλτα στο ψηλότερο βουνό της Βρετανίας. Έτσι, χρειάστηκε να τον βοηθήσουν 13 άτομα και χρειάστηκαν περισσότερες από 4 ώρες για να το κάνουν.

Ο Ρόκι ήταν βαριά τραυματισμένος

Ο Ρόκι, ο κουρασμένος και πληγωμένος σκύλος, παρέμεινε ήρεμος και χαλαρός ενώ η ομάδα του Κέσγουικ τον έσωσε.

Η ομάδα ξεκίνησε τη διάσωση αφού οι ιδιοκτήτες του σκύλου κάλεσαν αρχικά την αστυνομία, ζητώντας βοήθεια καθώς το τετράποδο κατοικίδιό τους αρνήθηκε να περπατήσει στο ταξίδι της επιστροφής από το Scafell Pike, το ψηλότερο βουνό της Αγγλίας στην περιοχή Lake District. Ο σκύλος ήταν εξαντλημένος, είχε ένα κόψιμο πόδι και «αρνούνταν να κινηθεί».

Οι ιδιοκτήτες του σκύλου κατέβαιναν βιαστικά από ένα βουνό προς ένα ποτάμι που ονομάζεται Γκρέινς Γκιλ όταν συνάντησαν κάποιους ανθρώπους που επρόκειτο να τους βοηθήσουν. Οι βοηθοί έβαλαν τον σκύλο σε μια ειδική τσάντα για να τον κρατήσουν ασφαλή και άνετο και τον πήγαν σε μια φάρμα εκεί κοντά.

Ο μεγαλόσωμος σκύλος και τα τραύματά του

Ένα άτομο που βοηθά στη διάσωση ανθρώπων από τα βουνά είπε ότι ήταν εύκολο να μεταφέρει το άτομο που τραυματίστηκε επειδή ο σκύλος του δεν ήταν πολύ βαρύς. Παρόλο που ο σκύλος ήταν μεγάλος, το άτομο είχε μόνο ελαφρά τραύματα.

Ο ιστότοπος National Trust αναφέρει ότι είναι σημαντικό για τα σκυλιά που θέλουν να σκαρφαλώσουν στο Scafell Pike να συνηθίζουν να περπατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ανώμαλο έδαφος.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr