Ξανά η ίδια ιστορία: Ξανά υπερφορτωμένα τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης προκαλώντας οργή

Φιλοζωικά νέα

Οργή προκαλούν οι νέες εικόνες από τα Φηρά της Σαντορίνης, όπου γαϊδουράκια μεταφέρουν εμπορεύματα και σκουπίδια.

Πέρυσι, είχε απαγορευτεί η χρήση των γαϊδουριών για τέτοιες δραστηριότητες, λόγω των βασανιστηρίων που υφίστανται τα ζώα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το MEGA, οι ιδιοκτήτες δεν συμμορφώθηκαν με τις απαγορεύσεις και φέτος, επιλέγοντας να υπερφορτώνουν τα ζώα τη νύχτα για να μην γίνονται αντιληπτοί.

Η νομοθεσία που αφορά τη χρήση γαϊδουριών στη Σαντορίνη είναι σημαντική για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Οι κανονισμοί που διέπουν τη χρήση των γαϊδουριών στο νησί συνήθως καθορίζονται από τις τοπικές αρχές και την κεντρική νομοθεσία για την προστασία των ζώων.

Η χρήση γαϊδουριών για τη μεταφορά εμπορευμάτων και άλλων αντικειμένων στα Φηρά της Σαντορίνης έχει προκαλέσει συζητήσεις και ανησυχίες λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες τα ζώα εργάζονται και της επιβάρυνσης που υφίστανται.

Πέρυσι, είχε επιβληθεί απαγόρευση στη χρήση των γαϊδουριών γι’ αυτές τις δραστηριότητες λόγω των ανησυχιών για το καλό των ζώων. Ωστόσο, η παραβίαση αυτών των κανονισμών και η συνέχιση της χρήσης των γαϊδουριών εναντίον της απαγόρευσης έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ανησυχίες από την τοπική κοινότητα και τους υπερασπιστές των ζώων.

Είναι σημαντικό να τηρούνται οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τη χρήση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη, προκειμένου να προστατεύονται τα ζώα και να διασφαλίζεται η ασφάλεια και το καλό της κοινότητας. Οι παραβάτες των νομικών κανονισμών πρέπει να αντιμετωπίζουν τις κατάλληλες νομικές συνέπειες προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη αυτών των παραβιάσεων.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top