Η επιστήμη επιβεβαιώνει πως τα σκυλιά μπορούν να αναγνωρίζουν το άγχος του κηδεμόνα μυρίζοντας το

Πρόσωπα

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί αν το κατοικίδιό σου καταλαβαίνει πότε είσαι στεναχωρημένος και πότε όχι; Όσο παράξενο κι αν φαίνεται επειδή δεν έχουν φωνή να μιλήσουν, τα αγαπημένα μας τετράποδα σκυλάκια μπορούν να καταλάβουν πότε μας απασχολεί κάτι και μάλιστα έχουν την ικανότητα να…μυρίζουν το άγχος μας. Καλά ακούσατε! Το σκυλάκι μας μυρίζει το άγχος μας και καταλαβαίνει πότε μας προβληματίζει κάτι και δεν είμαστε καλά.

Το πείραμα με τα σκυλιά

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και μπορεί να καταλάβει τη φωνή και τις οδηγίες  του κηδεμόνα του. Έχει συναισθήματα και αντίστοιχα έχει την ικανότητα να καταλάβει τα δικά μας συναισθήματα με την όσφρηση του. Η μύτη ενός σκύλου όπως έδειξε το παρακάτω πείραμα, μπορεί να ανιχνεύσει πότε κάποιος είναι αγχωμένος. Η έρευνα έχει ως εξής: Όταν ένας άνθρωπος έχει έντονο στρες, μπορούμε να το καταλάβουμε είτε από τον ιδρώτα είτε από την αναπνοή του. Έτσι, κατά το πείραμα, άνθρωποι εθελοντές έδωσαν τα δείγματά τους από τον ιδρώτα και την αναπνοή τους και τα σκυλιά  που συμμετείχαν στο πείραμα προσπάθησαν να ανιχνεύσουν με την όσφρηση τους τι είναι αυτό που μυρίζουν. Στο πείραμα παρουσιάστηκαν τέσσερα σκυλιά και κατάφεραν στο μεγαλύτερο βαθμό να ανιχνεύσουν ακριβώς πότε ένα άτομο έπασχε από έντονο στρες. Οι εθελοντές ήταν πάνω από 30 και τα σκυλιά έδειχναν να μπορούν να ξεχωρίσουν με τη μύτη τους ποια δείγματα ήταν πριν και μετά από την εκδήλωση ανθρώπινου άγχους.

Οι σκύλοι είναι θεραπευτικοί για τον άνθρωπο

Η επαφή με τα ζώα είναι θεραπευτική για την ψυχή του ανθρώπου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα αγαπημένα μας κατοικίδια που έχουμε περάσει τόσα μαζί. Ο σκύλος είναι φίλος, βοηθός και ψυχικό στήριγμα για τον άνθρωπο και μπορείς να βασιστείς πάνω του αν έχεις μία δύσκολη μέρα, περισσότερο από ότι συχνά μπορείς να βασιστείς στους άλλους ανθρώπους γύρω σου. Οι σκύλοι καταλαβαίνουν όχι μόνο το στρες και το άγχος μας, αλλά και τη θλίψη και την πιθανή κατάθλιψη ή τα συμπτώματά της. Τα άτομα με αγχώδεις διαταραχές , μπορούν σίγουρα να καταλάβουν για ποιο πράγμα μιλάμε και σίγουρα η επαφή με τα σκυλάκια είναι για εκείνους μια μορφή θεραπείας. Γνώριζες πως ο σκύλος σου μπορεί να καταλάβει πότε ο κηδεμόνας του είναι αγχωμένος και πως μπορεί να μυριστεί το στρες σου;

Μαρτυρίες ανθρώπων με σκυλιά

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι πάντοτε σίγουροι πως στο σπίτι τους περιμένει ο καλύτερος τους φίλος και πως εκεί θα βρουν την κατανόηση και τη στοργή που ψάχνουν. Πάντα μετά από μία κουραστική μέρα, το μόνο που θέλω είναι να πάω στο σπίτι να βρω τη ζεστασιά του δικού μου χώρου και το πλασματάκι αυτό να με περιμένει χαρούμενο που με είδε ότι κι αν έχει συμβεί. Όσοι άνθρωποι έχουν σκύλο και έχουν μιλήσει για αυτό, συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους:«Ο Yadi ξαναέκανε πρόσφατα το ίδιο πράγμα. Η σύζυγός μου έμαθε τον περασμένο μήνα ότι η γιαγιά της μόλις είχε πεθάνει και, αφού τελείωσε η κλήση, κουλουριάστηκε αμέσως στην αγκαλιά της». Ο σκύλος είναι αναμφίβολα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και μπορεί να καταλάβει πότε και αν είμαστε στεναχωρημένοι για να μας βοηθήσει.

Το απίστευτο βίντεο για την όσφρηση των σκυλιών

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top