Κατοικίδια και καθαριότητα: Ιδέες και συμβουλές για ένα οργανωμένο σπίτι

Όσοι έχουμε σκυλάκια ή γατάκια , τα αγαπούμε πολύ και είναι μέλη της οικογένειάς μας, Σίγουρα όμως το αγαπημένο μας σπορ δεν είναι να μαζεύουμε διαρκώς τις τρίχες τους και είναι και ένας σημαντικός λόγος που μας κρατάει συχνά από το να αποκτήσουμε κατοικίδιο, ή να μην αφήνουμε το ζωάκι μας να ευχαριστηθεί το σπίτι και όλες του τις γωνιές για να μην γεμίσει ο χώρος παντού με βρώμικα σημεία. Η σχέση μας με τα κατοικίδια μας είναι μια σχέση αγάπης και φροντίδας και κατανόησης και από τις δύο μεριές. Γεμίζουν την ψυχή μας αγάπη, το σπίτι μας με τρεχαλητά και χαρούμενες στιγμές και τη μέρα μας αγάπη διώχνοντας τη μιζέρια. Τι συμβαίνει όμως όταν εκτός από την καρδιά μας με συναισθήματα γεμίζουν και το χώρο μας με τρίχες και βρωμιά και πρέπει διαρκώς να καθαρίζουμε αλλά αυτό είναι αδύνατο;

Σκύλος και συγκατοίκηση

Ένα συχνό πρόβλημα είναι πως έχουμε ένα σκυλάκι και κάποια μέρα αποκτούμε συγκάτοικο οπότε πρέπει να μάθει και εκείνος φυσικά να συμβιώνει μαζί του γιατί είναι μέλος του σπιτιού και δεν γίνεται να τον έχεις κλεισμένο έξω από αυτό. Κατά την εγκυμοσύνη, πάλι πολλά ακούγονται για το πως πρέπει να φερθούμε στη συμβίωση με το σκυλάκι μας και όταν έρχεται το μωρό πάλι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αυτό που μπορούμε να σε συμβουλέψουμε εμείς είναι να μην ακούς τους αστικούς μύθους και να ακολουθείς πιστά και μόνο τις οδηγίες του γιατρού σου για την εγκυμοσύνη και τον ερχομό του μωρού σου αν έχεις κατοικίδιο. Εκτός από αυτές τις περιπτώσεις, το σκυλάκι και το γατάκι μας που τόσο αγαπάμε, καμιά φορά μας δημιουργούν πρόβλημα γεμίζοντας με τρίχες όλα τα έπιπλα, τα ρούχα μας, το κρεβάτι και το μαξιλάρι μας! Γεγονός που δεν είναι ευχάριστο, πρέπει συνεχώς να βρίσκεστε σε μια μόνιμη διαδικασία καθαριότητας. Συνέχισε να διαβάζεις αν θες να μάθεις πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Υγρή πετσέτα

Χρησιμοποίησε μια υγρή πετσέτα μέσα στην πλύση με τα…χνουδιασμένα σεντόνια και μαξιλάρια σου και βάλε το πλυντήριο να δουλέψει με κρύο και όχι με ζεστό νερό για να διώξεις τις ανεπιθύμητες τρίχες από τα προσωπικά σου αντικείμενα. 

Ξύδι

Το ξύδι είναι από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά καθαριστικά και απολυμαντικά γενικότερα! Το έλεγε για πολλά χρόνια η μητέρα μου και δεν την πίστευα, αλλά από όταν άρχισα να πρέπει να βρίσκω λύσεις για τον γάτο μου, το ξύδι με έχει σώσει και πολλές φορές είναι πιο αποτελεσματικό ακόμη κι από αρωματικά καθαριστικά.

Φλις κουβέρτες

Αν δεν μπορείτε με τίποτα να … πείσετε τη γάτα ή το σκύλο σας να μην ανεβαίνει στο κρεβάτι σας, τότε ξεκινήστε να χρησιμοποιείται φλις κουβέρτες ή βάλτε πάνω από τα καλύμματά σας μια φλις κουβέρτα. Οι τρίχες στην φλις κουβέρτα δεν είναι τόσο ενοχλητικές και μάλιστα το ύφασμα αυτό πλένεται ευκολότερα!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr